Search
Close this search box.

FOTO: Črnjanski praznični obisk Doma starejših na Fari

Danes so oskrbovance Doma starejših na Fari že tradicionalno, kot to storijo vsako leto decembra, obiskali in obdarili predstavniki različnih društev iz Črne, na čelu z županjo mag. Romano Lesjak.

Obisk je bil v prvi vrsti namenjen sedemnajstim oskrbovancem doma, ki so nekoč živeli v Črni, vendar so se jim na današnji prireditvi z veseljem pridružili tudi nekateri oskrbovanci doma iz drugih koroških krajev. Prav vsi so prejeli tudi Miklavževa oz. božično novoletna darila, ki so jih mednje razdelili predstavniki Društva upokojencev Črna, Rdečega križa Črna, Zveze združenja borcev NOV Črna in Občine Črna.

Druženje je minilo ob prijetnem klepetu in obujanju spominov, poskrbljeno pa je bilo tudi za kulturni program, ki so ga za starostnike pripravili učenci Osnovne šole Črna na Koroškem. S pesmijo je praznično vzdušje pričarala Sara Mikič, za dobro voljo in smeh pa so poskrbeli člani gledališke skupine z igro, skozi katero so predstavili koroški običaj, »prešanje« mošta.

Prisotne je nagovorila tudi županja, ki je vsem zaželela lepe in mirne praznike, predvsem pa zdravja. Ob posnetkih praznično okrašene Črne, ki so si jih vsi z navdušenjem ogledovali, pa je v dom pripeljala tudi delček Črne, za kar so ji bili nekateri še posebej hvaležni.

Županja Črne mag. Romana Lesjak in poštar Oto, ki s svojim poslanstvom, raznosom pošte, nadaljuje tudi v domu. Oto skrbi, da dobijo vsi Črnjani v roke “Črjanske cajtnge”.

 

Za konec je sledilo še skupinsko fotografiranje in druženje ob praznično obloženi mizi ter obisk oskrbovance po sobah, ki se jim zaradi zdravstvenih težav dogodka ni uspelo udeležiti.

Dogodki