Search
Close this search box.

FOTO: Čistilna akcija v Slovenj Gradcu: “Vsak pobran papirček šteje. Pa bencin kesl tut”

Tudi v letošnjem letu so ob svetovnem dnevu Zemlje v slovenjgraški občini pristopili k izvedbi skupne čistilne akcije mestnih četrti in vaških skupnosti. Na terenu je bilo veliko odpadkov, vsi, ki so se udeležili akcije pa so mnenja, da je še kako pomembno, da poskrbimo za čisto okolje, saj nam bo narava hvaležna.

V soboto je v Slovenj Gradcu potekala čistilna akcija. Slovenjgraški župan Tilen Klugler je ob tem zapisal: “Ob takšnimi akcijami želimo vzpodbuditi vse občane, da gredo v naravo, da naredijo nekaj zase in naše skupno okolje.” Dodal je, da se je akcije udeležilo okoli 670 ljudi, žal pa je bilo na terenu zaznati veliko odpadkov. Verjetno je to tudi posledica ukrepov, ki še veljajo v državi, ko smo ljudje “prisiljeni” ostati doma, je dodal župan. “Prav je seveda, da se gibamo v zdravem okolju, ni pa prav, da za sabo puščamo sledi. Prav bi bilo, da ne bi puščali za seboj odpadkov oziroma, da bi jih odlagali tja, kamor sodijo. Hvala vsem, ki ste se danes udeležili akcije in vam je mar za čisto okolje. Posebna hvala tudi Komunali Slovenj Gradec in Kocerodu. Poskrbimo za čisto okolje, narava nam bo hvaležna,” pa je na družbenem omrežju Facebook sklenil zapis.

Ob dnevu Zemlje so se čistilni akcij pridružili tudi člani Slackline Slovenj Gradec. Kot so zapisali na Facebook profilu so v Dobravi odkrili dve divji odlagališči in ju po svojih najboljših močeh očistili. “Tk, pa smo spucali en lep del najbolj obljudenih pohodniških poti v Slovenj Gradcu. Dobrava in Rahtel sta zdaj pripravljena na bolj odgovorne pohodnike/ce, mi pa smo čist veseli, da smo uspeli speljat to akcijo. Vsak pobran papirček šteje. Pa bencin kesl tut”, so zapisali in dodali: “Mati narava je hvaležna, njeni prebivalci pa presrečni.

Za bolj čisto okolje so poskrbeli tudi člani Kulturnega društva Razbor.

FOTO: Kulturno društvo Razbor

K akciji so se priključili tudi planinci PD Slovenj Gradec. Ob 9. uri so se zbrali na Zgornjem Legnu pri gasilskem domu. Razdelili so se tri skupine. Ena skupina je počistila Bernekerjevo krožno pot, druga skupina Šmarško pot na Kremžarico do Lampreta (čiščenje do vrha je preprečil sneg) in po cesti v dolino, Manica s svojo skupino mladih pa v dolini proti vodnim zbiralnikom. Iz Slovenj Gradca proti Kremžarici naj bi čistili pohodniki Štajga, so zapisali na družbenem omrežju. “Hvala vsem sodelujočim, narava nam je hvaležna,” so zapisali in dodali: “Seveda pa s to akcijo čiščenje še ni končano. Ko bo sneg skopnel, bo prišlo na plano še precej nesnage. Pohodniki, ohranimo planinske poti in okolico čisto,” so sklenili zapis.

VIR: MOSG, Slackline Slovenj Gradec, Kulturno društvo Razbor, PD Slovenj Gradec

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miha
miha
3 let nazaj

Zakaj bi pobirali za kreteni, ki odmetavajo?

Dogodki

Tudi v letošnjem letu so ob svetovnem dnevu Zemlje v slovenjgraški občini pristopili k izvedbi skupne čistilne akcije mestnih četrti in vaških skupnosti. Na terenu je bilo veliko odpadkov, vsi, ki so se udeležili akcije pa so mnenja, da je še kako pomembno, da poskrbimo za čisto okolje, saj nam bo narava hvaležna.