Search
Close this search box.

FOTO: Božiček obiskal otroke na Poleni

V Gostilni Polena v Mežici so že tradicionalno pripravili poseben dogodek za otroke, na katerem najmlajše obišče in obdari Božiček. Na letošnjem obdarovanju se je skupini otrok iz mežiškega vrtca pridružil tudi Lovro.

10-mesečni Lovro iz Dravograda nujno potrebuje vašo pomoč

Vodja Gostilne Polena, Krstina Novak, je ob tej priložnosti povedala, da z možem že več let prirejata v decembru srečanje za otroke oziroma jih povabita na Božička. Kot pravi: »Najprej sva pripravljala Božička za sovrstnike starejše hčerke, vse dokler ni začela obiskovati šole. Zdaj pa na dogodek povabimo vrtčevsko skupino otrok, v katero je vključena mlajša hči. Zanje pripravimo druženje z manjšo pogostitvijo, otroci tudi kaj zapojejo, najpomembnejši del dneva pa je seveda prihod Božička, ki vsakemu prinese tudi darilo.«

Udeležba je za vse brezplačna, saj prireditev v celoti financira Novakova. Letos se je na Poleni družilo približno 20 otrok, med njimi pa je bil tudi mali borec Lovro iz Dravograda.

Krstina je povedala, da oba z možem zelo rada pomagata drugim in jim tudi prisluhneta. »Ne moreš mimo tega, da ne bi pomagal takšnemu sončku, kot je Lovro. Zato sva se z možem odločila, da ga povabiva na naše obdarovanje in mu na takšen način vsaj malo polepšava decembrsko praznovanje.«

Skupaj z Lovrom se je Božička udeležila tudi Lana, ki je bila po besedah mame Klavdije zelo vesela pozornosti in darila, ki ga je prejela ta dan v Mežici. »Rada bi se zahvalila vsem, ki se v teh dneh spomnite na nas, seveda pa v tem primeru še posebej gospe Krstini, da nas je povabila na njihovo prireditev,« doda Klavdija.

Dogodki