Search
Close this search box.

FOTO: Bobrčkovo varstvo na Ravnah že osmo leto

Tudi letos so v Plavalnem klubu Fužinar Ravne na Koroškem pripravili pester, zanimiv in zabaven športno animacijski program: program poletnega varstva otrok.

Namen programa je kvalitetno in aktivno preživljanje prostega časa med poletnimi počitnicami. Program je namenjen otrokom od 4. do 10. leta starosti v kombinaciji z raznovrstnimi športno-zabavnimi vsebinami ob in v vodi.  

Otroci se učijo plavanja oziroma lahko vsakodnevno plavajo v ravenskem olimpijskem bazenu na prostem. Letos so v prvem tednu sprejeli dvajset malčkov, ki so bili še posebno veseli, saj so se srečevali s plavalcem Damirjem Dugonjičem, ki vsako jutro trenira na Ravnah. Dugonjič se je malčkom tudi podpisal na njihove majice in se z njimi fotografiral. Udeležba je tudi v tem tednu dobra, saj skupina vključuje dvajset otrok. Prijave pa še naprej zbirajo tudi za tedenska varstva za julij in avgust.

Bobrčkovo varstvo in Damir Dugonjič

Bobrčkovo varstvo v okviru programa aktivnih počitnic v vodi se prične že v zgodnjih jutranjih urah. Kot so povedali udeleženci, ki so že skoraj ves mesec v varstvu: »Vsako jutro od 6:30 do 8:00 so nas starši pripeljali pred bazen na Ravnah, kjer so nas pričakali učitelji in nas sprejeli ter odpeljali v igralnico, kjer smo medtem, ko smo čakali ostale otroke, gledali risanke, risali, in se igrali. Ob 8. uri so nam učiteljice razdelile malico, ki je bila zelo raznolika, veliko sadja, razno drobno pekovsko pecivo in tudi kaj za posladkati.

Ko je ura odbila deset smo pričeli s plavalnim tečajem. Zaradi močnega sonca smo se  namazali s kremo z visokim zaščitnim faktorjem, da nas sonce ne bi opeklo. Učitelji so nas prvi dan na podlagi našega znanja plavanja razdelili v začetne in nadaljevalne skupine, tako da se je vsak naučil nekaj novega. Če smo bili pridni, smo se lahko po plavanju vozili tudi po toboganu in igrali z bananami v vodi. Čas od enajste do dvanajste ure je bil čas raznih športnih iger. Igrali smo nogomet, košarko, odbojko, se lovili, priredili kakšno tekmo v spretnosti z žogo, skratka bilo je zelo živahno. Ob dvanajstih je bil čas za kosilo. Skrajni čas, saj smo bili že zelo lačni. Na kosilo smo se odpravili v jedilnico Gimnazije Ravne, kjer so nas pričakale kuharice iz Sloresta. Moramo priznati, da so zelo lepo skrbele za naše lačne trebuščke. Hrana je bila zelo dobra in če smo bili še lačni smo lahko dobili  repete in na koncu je sledil posladek… Super-fino-fajn!

Siti in zadovoljni smo se po kosilu udeležili različnih delavnic, ki so nam jih pripravili učitelji in učiteljice. Izdelovali smo različne okraske iz gline, risali risbice pripravljali svoje igre in še in še …

Ob drugi uri je napočil čas za drugo uro plavanja. Ker je bilo zunaj vroče, je bazen prišel ravno prav, da smo se malo ohladili. Spet smo se v zameno, ker smo bili pridni, lahko vozili po toboganih. Juhu! Bilo je super. Če pa je kdaj pa kdaj bilo slabo vreme, smo se odpravili na zimski bazen na DTK-ju … Tam pa smo se na koncu tečaja lahko namakali v jakuziju z mehurčki.

Po koncu plavalnega tečaja in po popoldanski malici je skupina otrok, ki je bila z nami do tretje ure, odšla domov s svojimi starši, ki so jih prišli iskat, ostali pa smo izkoristili preostanek časa in se v sončnem popoldnevu še malo poigrali in počakali na starše, ki so prišli po nas ob šestnajsti uri.

Radi bi se zahvalili našim učiteljem, ki so bili tako potrpežljivi z nami in nam, tudi če je bil kakšen dan deževen, polepšali teden, ki smo ga preživeli v Bobrčkovem varstvu, ter nas na koncu druženja presenetili z drobnim darilom, lepo majčko z Bobrčkovo sliko na njej, ki jo nam je podpisal Damir Dugonjić.«

Da vse poteka v najlepšem redu, poskrbijo učitelji in vaditelji, ki so strokovno usposobljeni za delo z otroki in delajo v šoli plavanja skozi vse leto. Varstvo otrok se izvaja v mesecu juliju in avgustu, vsak delovni dan. Otroci so še vedno vabljeni, da se pridružijo poletnemu varstvu otrok in plavalnem tečaju.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/bobrckovo_varstvo” title=”Galerija slik”]

 

Dogodki

Tudi letos so v Plavalnem klubu Fužinar Ravne na Koroškem pripravili pester, zanimiv in zabaven športno animacijski program: program poletnega varstva otrok.