Search
Close this search box.

Foto: Avstrijska skupina Krampusov sinoči navdušila množico na Ravnah na Koroškem

Zbralo se je res veliko ljudi, ki so bili deležni pravega spektakla. Najmlajši so se posladkali tudi z Parkljevo taco, mladi po srcu pa so lahko okušali hudičevo slino. To se je dalo kupiti v kiosku z naslovom Tajflgrauž.

Na Ravnah na Koroškem je včeraj, v sredo, 6. decembra 2023, gostovala avstrijska skupina parkljev Rote Teufel. Pridružili pa so se jim tudi Parklji iz Pekla.

Na mestnem platoju na Ravnah so Krampusi, kot jim pravijo pri severnih sosedih, pričarali pravljično prizorišče, ki je bilo prava paša za oči, saj so Krampusi znani po svojih posebnih, marsikdaj strašnih maskah in dodelanih kostumih.

Zbrala se je velika množica ljudi, ki so bili priča pravemu spektaklu z ognjenim šovom, ki je bil nepozaben. Skupina parkljev pa je tudi prilagodila program do meje, da je bil prijazen tudi do najmlajših. Ti so bili deležni tudi Parkljeve tace (lizika in šiba), ki je risala nasmehe in pričarala iskrice v očeh.

Bilo pa je možno poskusiti posebno ponudbo iz poduršelskega Pekla – hudičevo slino. Recepta parklji niso izdali, vsebuje pa točno 99 čarobnih zelišč, 7 specialnih kopriv in 8 trav, ki so jih osmukali peklenski prijatelji preko poletja, razumljivo, ko imajo te rože najboljša semena in izjemno zdravilno moč. Za odpornost telesa, duha in duše, se srka in liže ta pijača po kapljicah. Sinoči so si jo prisotni lahko privoščili kot zdravilo. Ponudili so jo v kiosku Tajflgrauž. Cena za 333 kapljic pa je bil zgolj 1 Lucifer.

Dogodek je potekal pod organizacijskim okriljem ZKŠTM Ravne in TD Solzice Ravne. Se vidimo prihodnje leto!

Vir: ZKŠTM Ravne

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Parkel
Parkel
2 mesecev nazaj

Nic narobe, ampak bistvo praznikov pa pozabljate, krampusi so kot opomnik slabega ampak premagati bi ga moralo dobro. Miklavz pa ni niti omenjen?

Hrt
Hrt
Reply to  Parkel
2 mesecev nazaj

Ja, res je. Bilo je vredu. Samo Levičarski novinarji Vedno vsiljujejo samo slabe stvari!!!
Parkel je prispodoba slabega, Miklavž pa je bil
Resničen in po smrti so ga poimenovali za Svetnika, ker je bil Dobrotnik do otrok in Revežev!!!

Dogodki