Search
Close this search box.

FOTO: Agritech bo tradicionalen: V petih dneh ga je obiskalo 20.700 obiskovalcev

Na Celjskem sejmu se je v nedeljo zaključil izjemno uspešen sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech. Kot kaže je bilo na slovenskem trgu dovolj prostora za strokoven kmetijski in gozdarski sejem, še posebej, ker je ta organiziran pozimi, ko je časa za investicije več.

Na Celjskem sejmu so v teh dneh, prvič v Sloveniji v zimskem času, organizirali sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije, ki je požel ogromno zanimanja. Sejem so po zgledu iz tujine organizirali pred glavno kmetijsko sezono, ko kmetje načrtujejo nakup mehanizacije. Celjsko sejmišče je edino v Sloveniji dovolj veliko in sodobno opremljeno za pripravo takšnega sejma. »Če nam je bilo ob pobudah razstavljavcev jasno, da ima sejem potencial, je število obiskovalcev to dokončno potrdilo,« pove izvršni direktor Celjskega sejma mag. Robert Otorepec. Agritech je v petih dneh obiskalo kar 20.700 obiskovalcev. Kakor kaže je  stroki tak sejem manjkal.

Na sejmu so se na 16.000 m² pokritih površin, z več kot 200 blagovnimi znamkami, predstavili proizvajalci in uvozniki kmetijske in gozdarske mehanizacije. Poleg razstavnega programa je sejem vsak dan spremljal obsejemsko dogajanje, rdeča nit predavanj in izobraževanj je bila varnost pri delu. Sodobna mehanizacija namreč predstavlja enega ključnih dejavnikov, ki lahko povečajo varnost pri obdelovanju zunanjih površin. Z digitalizacijo sveta se modernizira tudi svet gozdarjev ter kmetov in za konkurenčnost na trgu bo mehanizacija temu trendu morala slediti.

Agritech je nastal na pobudo Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske tehnike (ZKGT). Njihov predstavnik, Žiga Kršinar je vtise po sejmu strnil: »Z naše strani je sejem AGRITECH za prvič potekal nad pričakovanji. Zadovoljni smo z obiskom in izgledom sejma. Tukaj gredo zahvale vsem razstavljavcem, ki so se potrudili z izgledom svojih razstavnih prostorov. Prepričani smo, da je Slovenija dobila prvi tovrstni strokovni sejem, ki ga je nujno potrebovala. V prihodnje že vemo kaj lahko še izboljšamo, vendar smo za prvič s sejmom zelo zadovoljni.« Člani združenja so na sejmu predstavili tudi 17 kadrovskih štipendij, ki so jih razpisali za mlade serviserje in prodajalce kmetijske in gozdarske mehanizacije.

»Vtisi razstavljavcev in obiskovalcev so bili izjemno pozitivni. Sejem bomo gotovo še organizirali,« je ob koncu dejal Otorepec.

Tekst: Celjski sejem

Dogodki

Več iz istega kraja