Search
Close this search box.

FOTO: 70 generacij maturantk in maturantov Gimnazije Ravne

Gimnazija Ravne na Koroškem je s svojimi več kot sedmimi desetletji delovanja najstarejša koroška srednješolska izobraževalna ustanova. V vsej zgodovini je znanje v njej nabiralo več kot 8000 Korošic in Korošcev, letos pa bo maturirala jubilejna 70. generacija maturantk in maturantov. Ob tej priložnosti so minuli petek pripravili slavnostno akademijo v Družbenem domu na Prevaljah.

Uvodoma je zbrane nagovoril ravnatelj Dragomir Benko, kulturni program pa so oblikovali sedanji dijaki in nekdanji maturantje Gimnazije Ravne, ki so danes priznani glasbeniki. Na odru so se tako zvrstili Klemen Gorenšek, Monika Pučelj, Andrej Ofak in še mnogi drugi. Program sta povezovala Slavko Bobovnik in Tjaša Razdevšek, danes oba novinarja RTV Slovenija, nekdaj pa vsak v svojem obdobju dijaka ravenske gimnazije. O svojih spominih na gimnazijska leta so s pomočjo videoprojekcije spregovorili tudi številni uspešni Korošci, ki jih je pot zanesla po svetu. Med njimi so bili Lojze Lebič, Renata Salecl, Dominika Švarc Pipan, Jerca Mrzel, Štefan Vevar in drugi.

Prireditev so si ogledali mnogi nekdanji maturantje. Med njimi je bil tudi prim. Drago Plešivčnik, ki je, kot je v uvodnem pozdravu povedal ravnatelj Benko, predstavnik prve generacije maturantov, ki so šolanje na gimnaziji zaključili daljnega leta 1948.