Search
Close this search box.

FOTO: 64. Pustni karneval v Mežici postregel s presežniki

V Mežici so danes člani Turističnega društva Mežica v sodelovanju s šolo in vrtcem pripravili že 64. Pustni karneval, ki je bil zelo dobro obiskan. Udeležila se ga je pisana množica maškar od blizu in daleč, dogajanje pa so popestrili tudi kurenti, cigani ter orači in pokači iz Dornave.

Slovenija v malem oz. vsa Slovenija v Mežici.

Na povorki je sodelovalo 50 skupinskih mask, ki so se prijavile za sodelovanje TD Mežica in učenci OŠ Mežica, do petega razreda ter vrtec Mežica.

Pestro in veselo pustno rajanje je tudi v Mežici.

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 02. marec 2019

Med množico pa je bilo zaznati tudi veliko posameznih mask, ki jih je na plano zagotovo privabilo tudi lepo vreme in dobro vzdušje, ki ga v Mežici danes ni manjkalo.

Med maskami smo zasledili kar nekaj maškar našemljenih glede na aktualno tematiko zadnjih mesecev, med drugim roparje banke v Pliberku, branjevke, zdravnike brez diplom, Slovenijo v malem, gasilce

Gasilci PGD Mežica so s tematiko “gasilci 1898” prejeli prvo nagrado.

Maškare, ki so se zbrale na platoju pred Občino Mežica so se v povorki sprehodile do Narodnega doma, kjer je sledila predaja oblasti pustnim šemam. Ključ je slavnostno predal mežiški župan Dušan Krebl, ki se je tudi zahvalil TD Mežica za odlično organiziran karneval in vsem obiskovalcem za množično udeležbo. Krebl je dejal: »Čestitke organizatorjem za pripravo že 64. Pustnega karnevala v Mežici, za katerega lahko rečem, da je poskrbel s presežniki v vseh pogledih. Želim si, da bo tako tudi v naslednjih letih.«

Nakar smo prisluhnili gostom iz Dornave, sledila je podelitev nagrad najboljšim in najizvirnejšim maskam ter pogostitev s krofi in čajem. Za dobro vzdušje in glasbo pa je skrbel DJ Boris.

 

Dogodki