Search
Close this search box.

FOTO: 52-letnik iz Radelj gojil konopljo

Policisti  Policijske postaje Radlje ob Dravi so v tem tednu pri 52-letnemu moškemu  z območja Upravne enote Radlje ob Dravi, našli prostor prirejen za vzgojo konoplje.

Pri hišni preiskavi so pri 52-letniku našli in zasegli več pripomočkov  za gojenje konoplje, kot so svetilke, naprave za prezračevanje
in  drugo.  Našli  in zasegli so tudi okoli pol kilograma posušene konoplje pripravljene  za  nadaljnjo prodajo in 39 sadik konoplje visoke od 40 do 70 centimetrov.

52-letnika  bodo  kazensko  ovadili  zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena  proizvodnja  in  promet s prepovedanimi drogami nedovoljenimi snovmi  v  športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186 čl. KZ-1.

FOTO: PU Celje

V  tem tednu so policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi obravnavali še kaznivo  dejanje  Omogočanja  uživanja  prepovedanih  drog ali nedovoljenih stvari  v  športu  po  187. členu KZ-1, ki ga je storil mladoletnik doma iz območja Upravne enote Radlje ob Dravi. Slednjega so obravnavali tudi zaradi sumov  kaznivih  dejanj s področja premoženjske kriminalitete, zaradi česar ga bodo prav tako kazensko ovadili.