Festival slovenskega jazza se seli v KC Ravne

Zaradi možnosti neviht se 16. Festival slovenskega jazza seli v KC Ravne, sporočajo organizatorji Jazz Ravne.
Kc ravne.jpg

16. Festival slovenskega jazza se tokrat vrača v živo. Organizatorji pa sporočajo, da bodo namesto v grajskem parku vsi koncerti brezplačno na ogled v Kulturnem centru Ravne.

Ob tem dodajajo, da vse ostalo ostaja isto, z začetkom v soboto, 5. junija 2021, ob 16:45.

Sobota: 5. 6. 2021:

16:45 – Šola Jazz Ravne – koncert udeležencev in mentorjev šole

Po (pre)dolgem času končno na odru in v živo pred publiko! Pridite in prisluhnite mladim talentom!

Vodja šole: Samo Kolar, mentorji Samo Kolar, Vid Jamnik, Matic Črešnik

17:00 – Resnik / Šalamon / Krhlanko Trio

Nov trio Resnik / Šalamon / Krhlanko predstavlja tri izjemne glasbenike srednje generacije slovenske jazza. Trio bo predstavil spoj improvizirane in komponirane glasbe vseh treh glasbenikov. Moderno in sveže!

Zasedba: Cene Resnik – tenor saksofon, Samo Šalamon – kitara, Bojan Krhlanko – bobni

18:30 – Kopač / Nikolić / Curtis Trio

Jaka Kopač s svojim triom predstavlja inovativen pristop h glasbi velikanov jazzovskega saksofona. Skupni navdih treh glasbenih umetnikov in močna želja po nadaljnjem razvoju jazza delata glasbo polno in izrazno, v njej pa je čutiti različna kulturna ozadja sodelujočih glasbenikov.

Zasedba: Jaka Kopač – altovski saksofon, Milan Nikolić (SRB / A) – kontrabas, Howard Curtis (ZDA / A) – bobni

20:00 – Jure Praper: Liquid Carpet

Jure Praper o Liquid Carpet: “Liquid Carpet predstavlja okolje, pot, na kateri je možno preizkušati, uresničiti in razvijati glasbene ideje. Spontano in neobremenjeno. Namesto projektov me bolj pritegnejo stalne zasedbe. Njihova dinamika, komunikacija. Rad imam, če se glasbeni slogi prelijejo preko žanrskih okvirjev. Takrat glasba popušča v svoji rigidnosti in strogosti. Tokovi se združijo v novo strugo, nastane drugo nabrežje, izriše se nova krajina. To je okoliš v katerem najraje, najlažje delujem. Smo skupina, ki se je sposobna družiti tudi po nastopu.”

Zasedba: Jure Praper – kitara, glasba, aranžmaji, Matjaž Mlakar – saksofoni, David Novak – bas, Matic Črešnik – bobniGosta: Sašo Vollmaier – klaviature, Vid Jamnik – vibrafon

Od petka 4. 6. do nedelje, 6. 6. 2021, na spletu:

Jože Požrl : Jaz(z) igram pa na fotoaparat ...

Jože Požrl, likovni pedagog in grafični oblikovalec, si je za svoj izrazni medij izbral fotografijo. Objektiv usmerja v različna tematska izhodišča, še posebej pa ga zanimajo jazzisti. Njegove figure glasbenikov so narativno, a avtorsko občuteno zabeležene, izrazno močne, hipno zaustavljene pri dinamičnem izvabljanju zvokov iz instrumenta. Igra svetlob in senc pa daje dodaten zven atmosferi dogajanja.

Dokumentarni film Jazz in Jazz Ravne

Filmski studio na Gradu, ki ga vodi režiser dr. Uroš Zavodnik, je s filmsko ekipo dijakov ravenske gimnazije Nik Gradišnik, Tisa Praprotnik, Tina Geč, Andraž Kugovnik in Filip Dihpol s kamero spremljal razgibano jazz sceno na Ravnah. Film Jazz in Jazz Ravne je zaobjel večletno jazzovsko dogajanje tega koroškega mesta. Je nikdar dokončana zgodba in se še vedno dopolnjuje.Povezava do filma bo aktivna od 4. do 6. junija 2021.

Besedilo: Jazz Ravne

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.