Search
Close this search box.

FD Pušlc Mežica vabi na peti Mežiški rej

V soboto, 17. 11. 2018, ob 18.00, vabljeni v Mežico, kjer se bo zgodil že peti Mežiški rej, ki ga organizira Folklorno društvo Pušlc. Na njem bodo nastopili člani FD Pušlc Mežica, FS KD Gozdar Črna na Koroškem, Foklorna skupina KUD Oštrc Rude in otroška skupina FD Pušlc Mežica. Vstop je prost.

»Letos praznujemo peto obletnico delovanja, v vsej zgodovini prvega folklornega društva v Mežici,« pripoveduje Anka Maklin, predsednica Folklornega društva Pušlc Mežica.

»Začeli smo praktično iz nič. Ob pomoči občanov Mežice, Občine Mežice ter številnih donatorjev nam je v teh petih letih uspelo obleči našo skupino od glave do nog. Sodelovali smo na številnih prireditvah v Mežici in izven nje. Vzpostavili smo trajno sodelovanje oziroma smo podpisali listino o pobratenju s KUD Oštrc iz Rud (kraj z rudarsko preteklostjo iz Hrvaške – ki sicer spada v občino Samobor).

Vse to nam je uspelo s posluhom okolja, ki nam je pomagalo s potrebnimi sredstvi, materiali, storitvami. Ob naši peti obletnici jim gre za to iskrena zahvala, ki v srcih naših članov vedno znova prižge upanje, da prenašanje tradicije naših prednikov na prihodnje rodove ne bo le naša želja, ampak bo postalo živ mehanizem, ki bo bogato kulturno in etnološko dediščino Mežiške doline ohranjal in negoval.

Naj s povabilom na naš peti Mežiški rej, na katerem bodo poleg otrok in odraslih našega društva nastopali tudi plesalci prvih sosedov Folklorne skupine KD Gozdar iz Črne in kar 26 nastopajočih iz KUD Oštrc iz Rud, naš jubilej polepšamo s spoštovanimi gosti naše prireditve, ki bo v soboto, 17. 11. 2018, v Narodnem domu v Mežici, zaključuje Maklinova.«

 

Dogodki