Evropska sredstva tudi za kolesarsko povezavo Radelj ob Dravi z naseljem Vas

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za več projektov izgradnje kolesarskih povezav po Sloveniji. Skupna vrednost projektov je 17,7 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 8,3 milijona evrov, so danes sporočili iz vladne službe.
kolesarska

Evropska sredstva so bila odobrena za ureditev kolesarske poti na povezavah Ptuj-Markovci-Gorišnica, Ptuj-Juršinci, Destrnik-Ptuj in Kungota-Maribor. Prav tako so bili odobreni projekti regionalnih kolesarskih povezav Novo mesto-Straža in Črnomelj-Kanižarica, kolesarske povezave Radelj ob Dravi z naseljem Vas in izvedbe kolesarskih površin v Trbovljah.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta “Kolesarska povezava Radelj ob Dravi z naseljem Vas”, znaša 783 tisoč evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 327 tisoč evrov. Občina Radlje ob Dravi bo v okviru projekta zagotovila 2,5 kilometra neprekinjene, varne in udobne kolesarske povezave med naseljema Radlje ob Dravi in Vas, od tega bo novogradnje okrog 1,5 kilometra. Povezava bo omogočila nadaljnje povezovanje občin v Dravski dolini z varno kolesarsko povezavo v smeri Občine Podvelka ter razvoj zelenega turizma.

Na Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v obravnavi še 29 vlog za kolesarske povezave v skupni vrednosti skoraj 70 milijonov evrov. Sredstva iz finančne perspektive 2014–2020 so z zadnjimi odobritvami v celoti izkoriščena. “Vlada bo v kratkem obravnavala poročilo o stanju izvajanja evropske kohezijske politike in sprejela odločitve, ki bodo zagotovile pogoje za pričetek izvajanja ostalih projektov,” so zapisali v sporočilu za javnost.

VIR: Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, STA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.