Search
Close this search box.

Etno banda Poseben gušt prinaša v Dvorec Bukovje svojevrsten glasbeni večer

Dvorni glasbeni večeri v Dravograd prinašajo Etno bando Poseben gušt, ki izvaja izključno pesmi Iztoka Mlakarja. Poseben čar pa bo zagotovo dodal čudovit ambient Dvorca Bukovje. Dobrodošli.

Ta petek, 4. avgusta 2023, ob 20. uri vas čaka doživet glasbeni večer, ki ga prinašajo Dvorni glasbeni večeri in to v imenitnem ambientu Dvorca Bukovje. Za vas bo igrala Etno banda Poseben gušt.

Etno banda Poseben gušt prihaja iz Novega mesta in bližnje okolice. Izvajajo izključno pesmi Iztoka Mlakarja. Na čelu bande je z originalnim in avtentičnim glasom vrhunski imitator, vokalist in interpret Iztokove poezije, ki ga spremljajo kitara, harmonika in kontrabas. Glasba je interpretirana delno govorno in delno s petjem, lahko bi rekli v obliki šansonov.

Pronicljive pesmi govorijo o sami srži naših življenj, ki se vrtijo okoli namiznih dobrot, vina, ljubezni, druženja, dela, politike ter zdrave pameti – filozofije, ki jo najdemo na kmetih, v tovarni in gostilni. Etno banda Poseben gušt z obilo poglobljenega dela skuša čim bolj osvojiti Mlakarjeve pesmi in jih na svojih nastopih s kvalitetno glasbo in petjem, pa tudi obilo srčnosti in živahne interpretacije, verodostojno predstaviti občinstvu. Njihove koncerte Iztokove poezije, pa naj bodo kratki ali celovečerni, človek zapusti poln bogate mere smeha in iskrene resnice, ki je danes že silna redkost. Poslušal jih je tudi sam Iztok Mlakar in jih prisrčno pohvalil.

Zasedbo sestavljajo: Aleš PLUT (glavni vokal, tolkala), Tomaž ŠULN (kitara, tamburin in spremljevalni vokal), Marko ŠUŠTERŠIČ (harmonika in spremljevalni vokal) in Tomaž ZORKO (kontrabas in spremljevalni vokal).

Vstopnico si lahko zagotovite preko spletnega sistema Olaii ali na bencinskih servisih OMV ali v trafikah 3DVA. V primeru slabega vremena bo koncert v dvorani dvorca, kjer bo število mest OMEJENO.

Lepo vabljeni.

Dogodki

Dvorni glasbeni večeri v Dravograd prinašajo Etno bando Poseben gušt, ki izvaja izključno pesmi Iztoka Mlakarja. Poseben čar pa bo zagotovo dodal čudovit ambient Dvorca Bukovje. Dobrodošli.