Erjavec: Občutki so mešani, računam pa najmanj na 43 poslanskih glasov

Kandidat za predsednika vlade Karl Erjavec je ob prihodu na izredno sejo DZ o predlogu nezaupnice vladi Janeza Janše povedal, da ima mešane občutke, vendar je zadovoljen, da je konstruktivna nezaupnica vložena in bodo poslanci odločali o prihodnosti Slovenije. Kot je dejal, težko ocenjuje, kakšna bo podpora, računa pa najmanj na 43 glasov.
erjavec k

A je obenem Erjavec poudaril, da je za uspeh nezaupnice aktualni vladi bistveno doseči 46 poslanskih glasov. Če jih ne bo, bo po njegovih besedah pomenilo, da so se poslanci odločili za nadaljevanje aktualne politike.

Kot je dejal, bodo danes razpravljali o tem, kam naj gre Slovenija. Danes imajo poslanci priložnost, da morda spremenimo to pot. Bomo videli, kaj bo prinesla razprava in kaj glasovanje,” je pred sejo DZ v izjavi novinarjem povedal Erjavec.

Poslanci so izredno sejo, na kateri obravnavajo konstruktivno nezaupnico, s predstavitvijo predloga začeli ob 10. uri. Pričakovati je celodnevno razpravo in tajno glasovanje v poznih večernih urah.

Konstruktivno nezaupnico so minuli teden vložile opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in DeSUS. Za uspeh nezaupnice sodeč po javnih izjavah ni potrebnih 46 glasov, vendar tajno glasovanje dopušča tudi presenečenje in drugačen izid.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.