Search
Close this search box.

Enajsta šola-šala za otroke iz Mežiške doline

Center za socialno delo Ravne na Koroškem tudi v letošnjih počitnicah pripravlja projekt Enajsta šola – šala. Za otroke so pripravili pester, zanimiv in zabaven počitniški program, ki bo potekal na Ravnah na Koroškem, na Prevaljah, v Mežici in v Črni na Koroškem. Namen programa je aktivno in ustvarjalno preživeti poletne počitnice v družbi vrstnikov in se kratkočasiti pri različnih ustvarjalnih, športnih,
gibalnih, literarnih, jezikovnih, izkustvenih in tematskih delavnicah.

Program je namenjen otrokom od 6. do 11. leta, izvajali pa ga bodo v osmih petdnevnih terminih, v vsakem terminu pa bo prostora za 20 otrok. Prva dva termina, ki se bosta zvrstila med 4. in 15. julijem, sta namenjena otrokom z Raven na Koroškem, program pa bo potekal v Kulturnem centru Ravne. Prevaljčani se bodo ob zabavnih aktivnostih kratkočasili v prostorih tamkajšnje šole med 18. in 29. julijem. V avgustu bo program potekal najprej v Mežici, nato pa še v Črni na Koroškem, obakrat v krajevni osnovni šoli.

Otroci bodo v Enajsto šolo – šalo prišli v izbranem terminu vsak dan okoli 7. ure, nato bodo zajtrkovali, po zajtrku pa se bodo posvetili temi dneva. Po kosilu jih bodo čakale aktivnosti na zunanjih igriščih ali v telovadnicah do prihoda staršev okoli 15.30. Za otroke bodo skrbeli strokovni delavci in prostovoljci Centra za socialno delo.

Projekt sofinancirajo občine Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem ter Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije, starši pa morajo za otroka plačati le prispevek za prehrano, kar znaša 18 € za enega otroka za ves teden.

Dogodki