Search
Close this search box.

Ekipa ustvarjalk D.tajla oblekla drevo roza v okviru Rožnatega oktobra (FOTO)

V mesecu oktobru vsako leto potekajo številne akcije in dogodki v okviru Rožnatega oktobra, mednarodnega meseca boja proti raku dojk.

V mesecu oktobru po številnih državah sveta tečejo različne akcije ozaveščanja o raku dojk, katerih skupni namen je opozoriti na bolezen, pomen pravočasnega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja ter ne nazadnje podpora vsem tistim, ki se jih je bolezen že dotaknila.

Aktivnosti in ozaveščanje med rožnatim oktobrom je za svoje vzela tudi ekipa ustvarjalk D.tajl Concept stora in danes, 9. oktobra 2023, so v centru Slovenj Gradca oblekle drevo v roza preobleko v sklopu Rožnatega oktobra. Drevo pri Kogojevem spomeniku Venetskega konja je svojo novo preobleko dobivalo med 11. in 13. uro, ko so pridne roke D.tajlovk Klavdije Merkač Štraser, Martine Šavc, Rahele Mačič in Stanke Blatnik vzele v roke šivanke, škarje, blago in še kaj. Drevo so oblekle v prav posebno, dizajnersko preobleko in s tem podprle ozaveščanje o raku dojk, ki je najpogostejša maligna oblika obolenj pri ženskah v razvitem svetu.

Ob 13. uri, ko je drevo zasijalo v novem videzu, so lahko mimoidoči prvič videli končano podobo, ki bo do nadaljnjega krasila drevo v središču mesta. Kot so dejale D.tajlovke, naj drevo služi kot roza opomnik, namenjem vsem ženskam, v upanju, da se ob sprehodu mimo drevesa zavedo pomena samopregledovanja in ob prihodu domov, le-tega tudi v resnici izvedejo.

Vabljeni, da si drevo ogledate tudi sami in s tem podprete aktivnosti ozaveščanja v okviru Rožnatega oktobra.

Vir: D.tajl Concept Store

5 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marička
Marička
6 mesecev nazaj

Bravo, punce! Drevesa v parku koroških občin na Poljani so že kar nekaj oktobrov oblečena v roza odeje…20metrov od kolegice Klavdije..prave stvari je vredno posnemati..

Goga (Hot Heels)
Goga (Hot Heels)
6 mesecev nazaj

Če bi vedela, bi se vam pridružile z ekipo kavbojskih plesalk, oblečenih v roza in popestrile dogajanje!

Matevž
Matevž
6 mesecev nazaj

Čestitke Marički za dovgo letno urejanje, trud ter zavescanja, dreves v Parku koroških občin!!

Marička
Marička
Reply to  Matevž
6 mesecev nazaj

Hvala, Matevž! Mene so vzpodbudili v Mežici kar nekaj let nazaj, ko so oblekli drevored ob glavni cesti..nadaljujmo! Rak pride povsod: v mesto in na vas…

Emil
Emil
6 mesecev nazaj

10 ljudi za plahto okrog drevesa. Me zanima kako se financira ta trgovina? Najbrž iz proračuna?

Dogodki

V mesecu oktobru vsako leto potekajo številne akcije in dogodki v okviru Rožnatega oktobra, mednarodnega meseca boja proti raku dojk.