Search
Close this search box.

Ekipa mladih slovenjgraških športnikov na Mednarodnih igrah dosegla odlične rezultate

55. Mednarodne igre otrok so letos potekale v Daegu v Južni Koreji. Slovenjgraški športniki se domov vračajo z odličnimi rezultati.

Ekipa mladih slovenjgraških športnikov v Južni Koreji na 55. Mednarodnih igrah otrok dosegla odlične rezultate. Iger se je letos udeležilo 887 mladih športnikov med 12. in 15. letom starosti, od teh jih je osemnajst zastopalo Koroško in mesto Slovenj Gradec.

Slovenjgraški športniki so se po uspešnem in napornem tednu vrnili domov z 8 + 1 srebrno medaljo.

Mestno občino Slovenj Gradec so zastopali: atleti – Matija Plevnik in Val Čiunik, atletinje – Larisa Vušnik, Ema Pika Raj, Lili Ivana Raj, Uma Grušovnik, Hana Svečko, Neja Kormanšek, odbojkašice – Mojca Moric, Lara Prater, Maša Jordan, Pia Breznuk, Nina Boženk, Nastja Pavlič, Vita Ulbl, Gaja Krejan, Brina Murko in spremljevalke, trenerke Urška Zorman, Martina Lamut in Mojca Verhovnik.

Na izjemni športni prireditvi so si mesto na stopničkah priborile atletinja Ema Pika Raj (800 metrov) in Ekipa obojkašic.

Zastavo je ekipa iz Daeguja predala ekipi Leona iz Mehike, kjer bodo naslednje mednarodne igre otrok.

Čestitke vsem športnikom za odlično predstavitev in osvojene medalje.

Vir: FB Športna zveza Slovenj Gradec in MO SG

Fotogalerija

Dogodki

55. Mednarodne igre otrok so letos potekale v Daegu v Južni Koreji. Slovenjgraški športniki se domov vračajo z odličnimi rezultati.