Search
Close this search box.

Odkrijte nove priložnosti ob dnevu odprtih vrat na Dvojezični trgovski akademiji v Celovcu

Dan odprtih vrat na Dvojezični trgovski akademiji v Celovcu bo potekal v četrtek, 23. novembra 2023.

Vpis v srednje šole se počasi približuje, zato Dvojezična trgovska akademija v Celovcu vabi vse osnovnošolke in osnovnošolce ter njihove starše na dan odprtih vrat, ki bo potekal v četrtek, 23. novembra 2023, od 9.30 ure naprej. Ob dnevu odprtih vrat boste na šoli dobili podrobnejši vpogled v to, kako poteka vsakdan na dvojezični šoli na avstrijskem Koroškem.  

Dvojezična trgovska akademija je višja šola z gospodarsko usmeritvijo in dvema enakovrednima učnima jezikoma, saj pouk poteka tako v nemščini kot tudi v slovenščini. Dijaki šolanje zaključijo z maturitetnim izpitom, kar jim omogoča vpis na univerzitetni študij. Šola ima poleg gospodarske usmeritve, splošnoizobraževalnih predmetov in vsaj dveh tujih jezikov (angleščine in italijanščine), ki se ju dijaki učijo vseh pet let, tudi štiri izobraževalna težišča, za katera se dijaki odločijo v drugem letniku in jih obiskujejo od tretjega letnika dalje. Izbirajo lahko med športnim in kulturnim menedžmentom, okoljskim menedžmentom in energetiko, informacijsko tehnologijo ter okoljsko tehniko, ki jo izvajajo v kooperaciji s tehniško šolo HTL Lastenstraße. Del zrelostnega izpita se nanaša tudi na izbrano izobraževalno težišče.

V kolikor bi vas zanimalo nadaljevanje šolanja v Celovcu na Dvojezični trgovski akademiji, se jim pridružite v četrtek, 23. novembra 2023, ko bodo na široko odprli svoja vrata novim, nadobudnim dijakom, ki korakajo proti srednješolskemu izobraževanju.

Več informacij o šoli si lahko preberete tudi na njihovi spletni strani, ter na Facebook in Instragram profilih.

Vabljeni.

Dogodki

Dan odprtih vrat na Dvojezični trgovski akademiji v Celovcu bo potekal v četrtek, 23. novembra 2023.