Search
Close this search box.

Dvanajstletna Danaja z dobrodelno gesto pomagala Lovru

Dvakratna evropska prvakinja v igranju na frajtonarico, prejemnica zlatega grba Občine Dravograd in uspešna učenka, dvanajstletna Danaja Grebenc iz Trbonj, je v teh dneh pokazala še eno njeno vrlino, nesebično pripravljenost pomagati drugim.

FOTO: Mlada virtuozinja Danaja Grebenc slavila 50. zmago

Danaja, ki je širši javnosti znana predvsem po odličnem igranju na frajtonarico in se pri komaj dvanajstih letih ponaša s približno stotimi lovorikami in 56 zmagami na tekmovanjih v igranju na frajtonarico, ki se jih udeležuje še le dobri dve leti in pol, se je v preteklih dneh odločila pomagati tudi Lovru iz Dravograda, za katerega se zbirajo sredstva ob pomoči Koroških novic.

10-mesečni Lovro iz Dravograda nujno potrebuje vašo pomoč

Danaja je ob tej priložnosti povedala: »Ko sem prebrala članek o ubogem Lovru in slišala mamico, da sta se z očkom odločila pomagati tej družini v stiski, sem se odločila, da še sama prispevam svoj delček. Ko sem izvedela, da imajo tudi punčko Lano, ki ima tudi nekaj zdravstvenih težav, se mi je porodila misel, da ji podarim nekaj svojih igrač. Vedno zelo rada pomagam ljudem v stiski, ubogim, starejšim, kot tudi sošolcem v šoli, kajti nikoli ne vem, kdaj bom pomoč potrebovala sama.”

“Ko sva z mamico pripeljali poln prtljažnik igrač k Lani in Lovru (tudi zanj sem našla nekaj primernih igrač oz. knjig), sem bila neizmerno vesela, ko sem videla, s kakšnim navdušenjem me je pričakala Lana. Ves čas najinega obiska je sedela med igračkami, kot da bi se zanjo svet ustavil. Želim si le, da bi se s temi igračkami lahko igral tudi Lovro. Da bi mu zdravniki in terapevti lahko toliko pomagali, da bi užival, kar se da lepo otroštvo oz. mladost. Še se bom trudila in pomagala ljudem v stiski, dodaja Danaja.”