Dva vinjena voznika v rokah policistov. Eden povzročil nesrečo

Šentjurski policisti so obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Eden je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonski steber. Iz PU Celje ob tem pozivajo, da naj vozniki ne sedajo za volan, če so uživali alkoholne pijače ali če so pod vplivom kakršnihkoli psihoaktivnih snovi.
Screenshot_2020-02-05 Free Image on Pixabay - Drink Driving, Drunk, Alcohol

Policisti PP Šentjur pri Celju so včeraj nekaj po 21.30 uri v Gorici pri Slivnici imeli v postopku 64 letnega voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,97 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so izdali obdolžilni predlog, začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Prav tako so nekaj po 23.30 uri v kraju Goričica obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 22 letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonski steber. Vozniku je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so izdali obdolžilni predlog, prav tako pa bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje. V vozilu je imel sopotnico, ki pa na srečo ni bila telesno poškodovana.

Iz PU Celje vse voznike ob tem pozivajo, naj ne sedajo za volan, če so uživali alkoholne pijače ali če so pod vplivom kakršnihkoli psihoaktivnih snovi. “Takšna ravnanja so izredno nevarna za voznike same, še posebej pa za ostale nič krive udeležence v cestnem prometu. Prav tako vse voznike pozivamo, naj vozijo strpno, previdno in naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, vremenu in stanju vozišča,” opozarjajo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.