Search
Close this search box.

Dva odlična frizerja v finalu na tekmovanju International Visionary Award

Korošci smo se lahko v mesecu avgustu, ki je sicer poln različnih prireditev, na katerih lahko vsak najde nekaj zase, osredotočili še na dogajanje v svetu frizerstva. V Londonu sta nas na International Visionary Award zastopala Petra Blatnik Maček in Matej Komar. Oba sicer koroški javnosti znana po svojih salonih, ki privabljajo stranke predvsem zaradi svoje drugačnosti (Frizerstvo IN na Prevaljah in Matej Komar Mosquito Hair Salon & Academy v Ljubljani).

V enem od intervjujev z Matejem Komarjem lahko celo preberemo: “Ko stranka prvič pride v salon, njeno kreativnost spoznam po čevljih.”

V glavnem mestu Anglije so se na odru predstavile države vsega sveta, v ožji/finalni izbor pa jih je prišlo 18, med drugimi tudi Slovenija. Petra Blatnik Maček se je predstavila v kategoriji moških frizur, Matej Komar pa si je napredovanje zagotovil v kategoriji barvanja in striženja.

Frizerja se bosta 14. oktobra predstavila v Londonu na dobrodelni frizerski prireditvi Alternative Hair Show. Mednarodno tekmovanje, katerega koncept je povzel Anthony Mascolo, je zasnovano tako, da spodbuja nove generacije talentov, hkrati pa služi kot platforma za prikaz novih zvezd v svetu frizerstva. Prijavljene ekipe (fotograf, stilist, vizažist …) najprestižnejšega natečaja pripravijo svojo kolekcijo. Ocenjujejo frizuro, styling, make-up in seveda fotografijo.

Petra Blatnik Maček pravi, da si je od nekdaj predstavljala, da se bo v finale uvrstila v kategoriji avantgarda, hkrati pa dodaja, da je biti kreativen nekaj najlepšega.

m

Dogodki