Družba Nomago pojasnjuje, zakaj so nekateri dijaki prve dni šolskega pouka ostali brez avtobusnega prevoza

Na naše uredništvo smo prejeli več pritožb dijakov, ki se iz Dravske doline vsak dan vozijo v šolo na Ravne. Težave jim namreč povzroča avtobusni prevoz. Ali so avtobusi prepolni ali pa jim avtobusni šoferji na postajališčih sploh ne obstojijo. Pri družbi Nomago pojasnjujejo, da so večino težav že odpravili, dijakom pa med drugim priporočajo, da vstopijo že na prvi avtobus, ki odpelje proti Dravski dolini.
Avtobus Nomago

Pritožbe dijakov so se nanašale predvsem na to, da za pot domov porabijo veliko časa, saj na avtobusih, ki dijake pobirajo pred gimnazijo na Ravnah, ali na glavni avtobusni postaji, ni prostora za vse, pa čeprav uporabljajo letne oziroma mesečne vozovnice. Posledično po njihovih navedbah na naslednji avtobus čakajo tudi več kot eno uro. Prav tako pa nekateri brez prevoza ostanejo že zjutraj, saj se je zgodilo, da je avtobus na spodnji Muti (postaja Vuzenica) odpeljal mimo postajališča, ne da bi se ustavil. Vprašanja glede pritožb smo naslovili na družbo Nomago, kjer so pojasnili, da so bile prve dni res težave, zdaj pa so jih v večini že odpravili.

»V začetku septembra, ko se novi šolski urniki šele sestavljajo, ob določenih urah pride do nepričakovano velike koncentracije potnikov. Na žalost je glede na spremenjene okoliščine zelo težko vnaprej predvideti točno število potnikov ob posameznih urah, saj se stanje spreminja iz dneva v dan in je odvisno od številnih dejavnikov, na katere nimamo vpliva,” pojasnjujejo pri družbi Nomago, kjer poudarjajo, da je v letošnjem letu, ob zagotavljanju varnosti in spoštovanju navodil vseh pristojnih inštitucij za preprečevanje okužb s Covid-19, to še veliko večji izziv kot v preteklosti.

Prejšnji teden v sredo in četrtek se je tako pripetilo, da je veliko število učencev in dijakov sočasno začelo s poukom. Ker je avtobus na postajališču v Vuzenici sprejel maksimalno dovoljeno število potnikov, kot je ob zagotavljanju pogojev NIJZ dovoljeno, je manjše število dijakov moralo na žalost počakati na naslednjo linijo. V Nomagu smo nemudoma pristopili k reševanju te situacije in od minulega petka težav na tej liniji ni bilo več,” so zagotovili.

Odgovorili pa so tudi na očitke, da za vse dijake, ki se vračajo z Raven v Dravsko dolino, ni prostora na avtobusu. “Prvi odvoz iz pred gimnazije Ravne za Dravsko dolino, ki pelje do Dravograda, je ob 13:37, drugi avtobus pa z omenjenega postajališča odpelje 7 minut kasneje. Dijakom vsekakor predlagamo, da vstopijo že na prvi avtobus (13:37) in se odpeljejo vsaj do postajališča Ravne, kjer imajo nato večje število povezav do njihove končne destinacije. V primeru, da večje število dijakov spusti prvi prevoz in čaka na naslednjega ob 13:44, se lahko namreč pripeti, da je prvi avtobus zgolj polovično zaseden, medtem ko naslednji avtobus ne more sprejeti vseh potnikov. Ob 14:27 sta na tej liniji sicer še 2 avtobusa, ob 14:32 pa imajo dijaki na razpolago tudi direktno povezavo iz postajališča Ravne proti Mariboru.”

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije