Search
Close this search box.

Društvo upokojencev Dravograd je ustvarilo čudovite adventne venčke

Vstopili smo v najbolj veseli mesecev v letu in ta prinaša veliko čarobnosti. Že to nedeljo bo zagorela prva adventna svečka.

Smo tik pred najbolj čarobnimi prazniki v letu in kmalu bo zagorela prva adventna svečka. dvent je čas priprav na Božič, prihod in rojstvo Jezusa Kristusa. Začne se štiri tedne pred božičem, kot simbol tega pa nastanejo adventni venčki s štirimi svečami. Predstavljajo štiri adventne tedne.

Štiri sveče na adventnem vencu pomenijo: Prva sveča je posteljica ali prerokova sveča – simbolizira upanje in pričakovanje. Druga sveča je betlehemska – pomeni mir. Tretja sveča je pastirska – praznuje radost in veselje. Četrta sveča je angelska sveča in prinaša – ljubezen.

V sredo, 29. novembra 2023, so tudi članice Društva upokojencev Dravograd, izdelale res lepe adventne venčke. Te tudi sicer ustvarjajo v skupini ročnih del. Tokrat je delavnico vodila Sabina Lorber.

Na svojem Facebook profilu so zapisali: “Bližajo se najlepši prazniki v letu in tudi priprav se veselimo, če ustvarjamo skupaj …” Naj bo veseli december miren ter čaroben za vse ljudi.

Vir: Fb Društvo upokojencev Dravograd

Dogodki

Vstopili smo v najbolj veseli mesecev v letu in ta prinaša veliko čarobnosti. Že to nedeljo bo zagorela prva adventna svečka.