Search
Close this search box.

Društvo SOS telefon in Društvo Pravo za VSE v sodelovanju ponujata pravne nasvete v primerih nasilja v družini

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja svojim uporabnicam in uporabnikom od lani ponuja pravno svetovanje v primerih nasilja v družini ali intimnopartnerskih odnosih.
Fotografija je simbolična

Nanje se lahko obrnete, v kolikor potrebujete informacije s področja prava v primerih nasilja in s tem povezanimi postopki, kot so informacije za urejanje brezplačne pravne pomoči za žrtve nasilja, nasveti s področja družinskega prava ali informacije potrebne za postopek prijave nasilja.

Pravno svetovanje nudijo na SOS telefonu 080 11 55 – za informacije kdaj bodo termini pravnega svetovanja pokličite na SOS telefon.  Za pravno svetovanje po e-pošti se na nas lahko obrnete kadar koli na naslov sostelefon@drustvo-sos.si.

Na Društvo SOS telefon redno prejemajo prošnje za pravno pomoč in se pri svojem delu vsakodnevno zavedajo obsega potreb po brezplačnem pravnem svetovanju na področju nasilja v družini, zato so junija letos začeli sodelovati z Društvom Pravo za VSE, na katero so že v preteklosti velikokrat usmerjali njihove uporabnice in uporabnike, ko so njihove potrebe presegale naše zmožnosti. Društvo Pravo za VSE vodijo mlade pravnice in pravniki, ki so s svojimi pravnimi nasveti pomagali že več kot 10.000 ljudem, ter danes velja za vseslovenski simbol za kvalitetno in popolnoma brezplačno pravno svetovanje prek spleta. Vprašanje jim lahko postavite preko spletnega obrazca.

“Društvu Pravo za VSE se zahvaljujemo za to, da so sprejeli naš predlog za sodelovanje. Naše sodelovanje omogoča žrtvam nasilja, ki pokličejo na SOS telefon, pridobitev strokovne in kvalitetne pravne informacije in nasveta za primere nasilja v družini, v sorodstvenih in drugih osebnih odnosih ter usmeritev na ustrezne oblike pravne pomoči,” je povedala Dalida Horvat, strokovna vodja programa SOS telefon.

Pravni nasveti Društva Pravo za VSE temeljijo na relevantni zakonodaji, sodni praksi ter stališčih pravne teorije. Uporabnicam in uporabnikom se v Društvu trudijo dati odgovor, ki je kvaliteten, praktičen in predvsem napotilen. Poleg spletnega svetovanja, ki je hitro, enostavno, anonimno in brezplačno, v Društvu ponujajo tudi osebno pravno svetovanje v svojih pravnih klinikah, ki se nahajajo v Mariboru, Črenšovcih, Ravnah na Koroškem in na Ptuju.

“Veseli nas, da so se članice Društva SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja spomnile na Društvo Pravo za VSE, ter ponudile odlično priložnost za sodelovanje. Na nek način društvi služita podobnemu namenu – pomagati ljudem, ki se znajdejo v stiski. Nudenje pravnega svetovanja – kot ena izmed oblik pomoči, ki je možna v okviru Društva SOS telefon – je ključno, saj lahko ravno preko poznavanja pravnih poti žrtve nasilja poiščejo najučinkovitejšo pomoč in podporo, ki jo potrebujejo in si jo zaslužijo. S sodelovanjem, kot je to med Društvom SOS telefon in Društvom Pravo za VSE, pa se lahko omogoči, da pomoči potrebni posamezniki do teh informacij pridejo na najlažji in najhitrejši način,” je izjavila Lina Lajlar, pravnica iz Društva Pravo za VSE.  

“S sodelovanjem med društvi, zagotavljamo ljudem kvalitetne pravne storitve preko različnih informacijskih tehnologij. Naše Društvo namreč ne zagotavlja telefonskega svetovanja, zato je za nas ta oblika svetovanja, ki ga zagotavlja Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja, dobrodošla. S pridobljenimi izkušnjami iz tega sodelovanja članice in člani Društva krepimo tudi specializacijo znanj naših članov in pomagamo širši populaciji ljudi – VSEM!,” dodaja predsednik Društva Pravo za VSE Žiga Cvetko.

Besedilo: Društvo SOS telefon

Dogodki

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja svojim uporabnicam in uporabnikom od lani ponuja pravno svetovanje v primerih nasilja v družini ali intimnopartnerskih odnosih.