Search
Close this search box.

Društvo Sk8aj s srcem tudi letos organizira dobrodelno štafeto po Sloveniji

Tomaž Praunseis tudi letos organizira dobrodelno akcijo, v okviru katere bo z ekipo prerolkal preko 700 km. Zbrana sredstva bo namenil socialno ogroženim družinam.

Znani slovenski skejter Tomaž Praunseis z ekipo in Humanitarnim društvom Sk8aj s srcem bo tudi letos organiziral dobrodelno akcijo, ki je že večkrat postavila skejtanje v Sloveniji na zemljevid dobrodelnosti. Tokrat bo štafeta “Sk8aj s srcem 2019” potekala po celotni Sloveniji. 20. maja se bodo ekipa in skejterji iz vse Slovenije odpravili na 10-dnevno dobrodelno turnejo po Sloveniji – od Kopra do Kopra, v kateri bodo prerolkali čez 700 km, ter si predajali štafeto iz rok v roke in združil dobre ljudi za dober namen.

Pot bodo pospremili ljudje, ki jim ni vseeno, da so otroci, ki jih srečujemo vsak dan, potisnjeni v težke in nehumane razmere. Zato je Humanitarno društvo Sk8aj s srcem, ki je nastalo leta 2018, letos pripravilo dobrodelno akcijo za otroke in družine, ki jih življenjske razmere marsikdaj potisnejo čez rob človeškega dostojanstva. “Ker tudi dogajanje na ulici lahko spreminja svet na bolje,” pravi Tomaž.

Gibanje, ki že nekaj let organizira dobrodelne projekte, je nastalo iz enostavne fotografije v reviji Bravo. Na spletni strani je Tomaž Praunseis zapisal: “Vse se je začelo pred tridesetimi leti z revijo Bravo, ki jo je imela moja sestra Špela. V njej je bila reklamna fotografija (Puma), na kateri je bil rolkar z nahrbtnikom, okrog obrnjeno čepico in sončnimi očali, za njim pa se je razprostirala dolga, dolga cesta. Rekel sem si: “Ta pa je popotnik!”. Mi smo s prijatelji rolkali le za blokom in na cesti za njim. 25 let kasneje sem razmišljal, kako bi mi uspelo prerolkati Slovenijo (400 km). Občutek v meni mi je govoril, da s tem nekaj ne štima. Ta misel je bila z mano vsak dan in vsako noč. Nekaj v srcu mi je sporočilo, da naj to naredim za druge in ne samo zase. In tako se je rodilo gibanje Sk8aj s srcem.”

Humanitarno društvo Sk8aj s srcem je organiziralo že več podobnih projektov za dobrobit tistih, ki potrebujejo osnovne potrebščine za dostojno življenje. Zgodili so se projekti, ki so družinam polepšali življenje vsak za nekaj časa. V društvu si želijo, da se takšni projekti nikoli ne bi ustavili.

Akcija se bo začela v jutri, 20. maja v Kopru, nadaljevala skozi Postojno, Kočevje, Kostanjevico, Rogaško Slatino, Maribor, Kamnik, Kranjsko Goro, Bovec in Novo Gorico, zaključila pa se bo 29. maja na obali, v Kopru, kjer se je tudi začela.

Ekipa bo zbirala sredstva za otroke in socialno ogrožene družine, z zbranimi sredstvi pa jim želijo omogočiti več razigranega otroštva, več brezskrbnosti in nasploh bolj dostojanstveno življenjsko pot.

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Dogodki

Tomaž Praunseis tudi letos organizira dobrodelno akcijo, v okviru katere bo z ekipo prerolkal preko 700 km. Zbrana sredstva bo namenil socialno ogroženim družinam.