Search
Close this search box.

Društvo RAUM AU v odprtem pismu Občini Slovenj Gradec odstopilo svoj prostor za pomoč beguncem

FOTO: @Salvanize Twiter

Člani društav Raum AU so v petek županu in svetnikom MO Slovenj Gradec poslali odprto pismo na temo ponujene pomoči beguncem.

V pismu navajajo da se želijo jasno distancirati od premnogih ksenofobičnih izpadov, kadar je govora o beguncih: “Načeloma predlog slovenjgraške lokalne politike, ki sicer signalizira pripravljenost pomagati podpiramo, a se nam način reševanja problematike – da begunce namesti v drugo občino ali sredi Pohorja – ne zdi primeren, predvsem ne za občino, ki se ponaša z nazivom Mesto glasnik miru.”

 

V centru mesta so ponudili svoje prostore za pomoč beguncem:

Zato člani kulturnega društva RAUM AU slovenjgraški mestni občini ponujamo svoj prostor sredi mesta, ki je tako ali drugače namenjen kulturnim projektom, da skupaj izpeljemo kulturni izziv, pred katerim smo se vsi občani Mesta glasnika miru, našli. Dodatno pa apeliramo na someščane in sicer s pobudo, da naj dajo na razpolago tudi svoje proste sobe – saj ima krožnik juhe in prazno posteljo marsikdo od nas. Občino pa prosimo, da organizira možnost medicinske oskrbe za begunce ter priskrbi t.i. pisarno, ki pomaga pri reševanju birokracije v zvezi s političnim azilom.”

 

Celotno odprto pismo:

 

 {aridoc engine="google" width="700" height="450"}documents/odprtopismo.doc{/aridoc}

FOTO: @Salvanize Twiter

Člani društav Raum AU so v petek županu in svetnikom MO Slovenj Gradec poslali odprto pismo na temo ponujene pomoči beguncem.