Search
Close this search box.

Društvo Diabetikov Dravograd – Polžki so se zadovoljni vrnili z letovanja v osrčju Prekmurja

Že sedmo leto zapored so preživeli aktivno in družabno tedensko okrevanje v Moravcih. Domov so se vrnili več kot zadovoljni ter odločeni, da se tja vrnejo tudi prihodnje leto.

Člani Društva diabetikov  Dravograd – Polžki  so se v mesecu juniju 2023 udeležili edukativnega tedenskega okrevanja v Moravcih in to že sedmo leto zapored.

Toplice ležijo v osrčju Prekmurja in obdaja jih čudovita neokrnjena narava, v okolici sama polja in travniki, tako, da je pohodniških poti v izobilju. Bivali so v hotelu Termal.  Bivanje je bilo prijetno. Hrana, postrežba in prijaznost osebja je bila na najvišjem možnem in strokovnem nivoju. Člani Društva diabetikov Dravograd – Polžki so jim dali oceno super pet. Za njih so pripravili tudi pestro ponudbo aktivnosti, ki so povezane s sladkorno boleznijo.

Vsako jutro se je izvajalo merjenje krvnega sladkorja in krvnega talka. V sklopu programa so bila organizirana tri zanimiva predavanja. Vsako jutro so bili deležni jutranje telovadbe, katero sta vodila predsednik društva Ervin Kodrun (zajemala tehnike samoobrambe in karateja) in članica Anica Repnik. 

Organizirali so tudi pohod v okolici Moravskih toplic. Vsak večer so bile v “kolesarskem kotičku” hotela različne aktivnosti. Pripravili so zanimiva literarna večera, kjer je članica Anemarija Kotnik brala zgodbe in pesmi avtorjev, njihovih članov Ivana Rusa in Tineta Hribernika, ki sta v tem terminu letovala z njimi.

Imeli so tudi družaben glasbeni večer ob petju njihovih članic Bica benda in Tria Polžek. Seveda pa so z veseljem priskočili na pomoč še drugi člani društva.

Okrevanja se je udeležilo kar 58 članov društva in zaradi prijetne izkušnje, zadovoljstva in dobre družbe so se že letos odločili, da bodo letovanje z veseljem ponovili tudi prihodnje leto.

Ob koncu pa je predsednik društva Ervin Kodrun zapisal še: “Glede na dobro ponudbo aktivnosti,  prijaznosti osebja, dobro postrežbo in neokrnjeno naravo, priporočamo društvom, da obiščejo Moravske toplice in se o pestri ponudbi in o kvaliteti storitev prepričajo sami.”

Vir: Ervin Kodrun

Dogodki

Že sedmo leto zapored so preživeli aktivno in družabno tedensko okrevanje v Moravcih. Domov so se vrnili več kot zadovoljni ter odločeni, da se tja vrnejo tudi prihodnje leto.