Drevi bo v Slovenj Gradcu nastopila glasbena zasedba Dimme & Pedenjpedi. Pestro dogajanje se obeta tudi konec tedna

Slovenjgraško poletje se nadaljuje. Do 14. julija bo v atriju graščine Rotenturn oz. v primeru slabega vremena v tamkajšnjem kulturnem domu več nastopov glasbenih in folklornih skupin ter uličnih gledališč, napovedane so predstave za otroke in večeri letnega kina.

V okviru glasbenega dela Slovenjgraškega poletja bo nocoj v mestu miru potekal koncert. Ob 19. uri vabljeni v atrij rojstne hiše Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec, kjer bo za zabavo poskrbela glasbena zasedba Dimme & Pedenjpedi.

Glasba, ki jo igra zasedba Dimme & Pedenjpedi, je na trenutke kantavtorska, ljudska in kdaj tudi heavy. Zasedbo sestavljajo: Dejan Dimec – Dimme (baritonska kitara, vokal), Luka Krof (harmonika), Grega Šteharnik (alt saksofon), Žan Plohl (pozavna), Oskar Kolar (kontrabas) in Zala Rek (violina). Koroški glasbeniki Dimme & Pedenjpedi so letos izdali skupni album z naslovom Premlad za pomlad. Na koncertu bodo postregli z novimi in starimi pesmi iz Dimmejevega opusa, ki v verziji »pedenjpedi« zvenijo čutno, a obenem živahno in igrivo.

Tudi letos bo na odru Slovenjegraškega poletja gostoval Festival Folkart, ki v koroško mesto prihaja 1. julija. Predstavila se bo brazilska skupina Flor Ribeirinha, ki jo je leta 1993 ustanovil Domingas Leonor v skupnosti Sao Goncalo Beira Rio. Skupina vpleta v nastope nalezljiv ritem, usklajen in zaznamovan z utripom glasbe in petja, so sporočili iz Kulturnega doma Slovenj Gradec.

Na odru atrija graščine Rotenturn bo gostoval tudi mednarodni Festival Ana Desetnica. V soboto, 2. julija, se bosta predstavili Gledališče Ane Monro s predstavo Zadnji ulov, ki med drugim vključuje igralce na hoduljah, in češko gledališče Bratri v tricku s predstavo Smučarska odiseja.ž

Otroke bodo 2. julija zabavali klovni Teatra Cizamo s predstavo Pazi kaktusss! in 9. julija Gledališče Makarenko z lutkovno predstavo Picko in Packo. Slovenjgraško poletje bodo od 12. do 14. julija zaključile predstave v letnem kinu.

slovenjgraško poletje 2022

Vir: STA, MO Slovenj Gradec

Dogodki