Dravograjski podjetji donirali zaščitno opremo Koroškemu domu starostnikov Črneče

Vodstvo podjetja Pokeržnik d.o.o. in Hygal d.o.o. se je odločilo, da bo v teh težkih časih pomagalo Koroškemu domu starostnikov z donacijo zaščitne opreme. V imenu podjetij je donacijo, vredno dobrih 3000 evrov, vodstvu doma predal štab CZ Dravograd.
127647070_185810116593853_2196681224368140527_o

Veseli smo, da lahko v teh časih sporočimo tudi kakšno pozitivno novico. Na štab CZ občine Dravograd sta se namreč obrnili podjetji Pokeržnik d.o.o. in Hygal d.o.o z željo, da pomagata z donacijo zaščitne opreme. V Štabu CZ občine Dravograd že nekaj časa prejemamo prošnje iz DSO Črneče v katerem je trenutno 239 varovancev, po dodatni zaščitni opremi za njihove zaposlene. Štab CZ ne razpolaga z večjo količino zaščitnih sredstev, zato količina le te, ki smo jo razdelili različnim zavodom v naši občini ni velika,” je v četrtek preko Facebooka sporočil dravograjski podžupan Anton Preksavec.

“Vsled tega smo se skupaj s podjetjema Pokeržnik in Hygal odločili, da dodatna zaščitna sredstva, to so zaščitni kombinezoni Tyvek in zaščitne maske FFP2, ki jih v DSO Črneče zelo potrebujejo, doniramo njim. Z velikim zadovoljstvom lahko povemo, da smo danes v imenu podjetja Pokeržnik d.o.o. in Hygal d.o.o., DSO Črneče predali 210 zaščitnih kombinezonov Tyvek in 1000 zaščitnih mask FFP2 v skupni vrednosti dobrih 3000 eur. Velika hvala podjetju Pokeržnik d.o.o. in Hygal d.o.o za to hvalevredno dobrodelno gesto,” je še zapisal Preksavec.

Podarjene opreme so se razveselili tudi v domu, kjer so se obema podjetjema tudi zahvalili.

Podžupan pa je v današnjem sporočilu za javnost navedel, da imajo po podatkih NIJZ danes v Dravogradu tri (3) nove potrjene okužbe z virusom SARS-CoV-2. “Tudi stanje v DSO Črneče se umirja, število okuženih varovancev počasi in vztrajno pada. Prav tako se izboljšuje stanje pri zaposlenih. Spoštovani. Spoštujmo ukrepe tudi naprej. Za nas se gre. Hvala vam. Dravograd zmore in zna,” je sklenil zapis.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.