Search
Close this search box.

Dravograd: letalo poškodovalo daljnovod

Izreden pristanek letala Pilatus PC 9M Hudournik

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je danes, 27. 11. 2019, v dopoldanskih urah, prišlo do okvare daljnovoda na območju Dravograda.

Med 9.40 in 10.25 je na območju občine Dravograd med rednim načrtovanim usposabljanjem letalo Slovenske vojske med nizkim preletom oplazilo vodnik daljnovoda čez reko Dravo. Poškodovano letalo je varno pristalo na letališču v Mariboru. Poškodovani daljnovod bodo popravili dežurni delavci elektro podjetja, je zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. .

Na spletni strani Slovenske vojske so pojasnili, da je med rednim usposabljanjem pilotov 152. letalske eskadrilje Slovenske vojske v letenju na nizkih višinah letalo Pilatus PC 9M Hudournik po prvih podatkih zadelo v žice nadzemnega električnega voda na smeri Sveti Duh – Bukovje.

Pilot je usposabljanje prekinil, letalo usmeril na najbližje letališče in varno pristal na Letališču Edvarda Rusjana v Mariboru.

“Kot določajo normativni akti, je dogodek takoj začela preiskovati Stalna komisija za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov vojaških zrakoplovov Republike Slovenije. Več informacij bo znanih po končani preiskavi,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miki
4 let nazaj

Še sreča

Dogodki

Izreden pristanek letala Pilatus PC 9M Hudournik