Search
Close this search box.

DPMŽ Koroške ne pomaga samo živalim: Micki in Albretu pripravili nepozabno praznovanje

Člani Društva proti mučenju živali Koroške ne pomagajo samo živalim. Potem, ko so že pred časom Micki in Albertu iz sv. Vida nad Vuzenico pomagali pri oddaji in oskrbi psov, so jima zdaj pripravili praznovanje ob rojstnem dnevu.

Kot pove predsednica DPMŽ Koroške Suzana Vodnjov, so se ljudje že pred časom obrnili na njihovo društvo, da Micka in Albert potrebujeta pomoč. Takrat sta imela kar nekaj psov, katerim so pomagali z oskrbo, nato so jim pri društvu poiskali tudi nove domove. Za Micko in Alberta so zbrali sredstva, priskrbeli nekaj materialnih stvari, s katerimi so jima nekoliko olajšali življenje. Pred epidemijo so ju večkrat obiskali, pomagali ter preverili v kakšnem stanju sta psa, ki sta ju obdržala.

Ker sta pred kratkim praznovala rojstni dan, Micka 80, Albert pa 78 let, so se odločili, da bi jima z manjšo “akcijo” pripravijo praznovanje ter jima tako polepšajo dan. Suzana Vodnjov pove, da so se za to odločili, ker Micka in Albert nikoli nista praznovala rojstnega dne, imata tudi zelo malo obiskov, tudi člani društva ju, zaradi trenutnih razmer že dolgo niso obiskali. Pri tem predsednica društva razloži, da so tudi v času epidemije Micki in Albertu za njuna psa dvakrat poslali hrano.

K “rojstnodnevni akciji” so pristopili dobri ljudje, ki so darovali sredstva, nekateri so spekli dobrote, drugi jih kupili. Nato so Suzana, Jan in Špela iz DPMŽ Koroške razveselili Micko in Alberta. Člani društva so v akcijo vložili veliko truda, tudi pot do tja je dolga, težka in nevarna. Ob praznovanju so upoštevali trenutne ukrepe, tako so praznovali zunaj na prostem, sogovornica pa doda, da je bilo kar težko, saj sta Micka in Albert želela objeme, ki pa jih nista mogla dobiti.

Suzana Vodnjov ob tem še pravi: “To so ljudje, ki jih srečam na svoji poti in za katere mislim, da bi bilo dobro pomagati.” Pri tem izpostavi tudi problem lokalnih skupnosti, ki gleda vsak na svojo občinsko mejo, pri društvu pa se trudijo pomagati vsem.

Na koncu pa še razloži, da pri društvu opažajo, da je vedno več revščine. V takšnih primerih v prvi vrsti to občutijo živali, otroci in stari ljudje. Tukaj doda, da ljudje nimajo za hrano za živali, za sterilizacijo, kastracijo, tudi če imajo, včasih ne dajo. Predsednica društva pove, da na terenu vidijo res ogromno problemov. V prvi vrsti je njihova skrb za živali, če pa se le da, z veseljem priskočijo na pomoč in polepšajo dan tudi ljudem. Vsi člani društva v delo vložijo ogromno dela, truda in časa. “To pa lahko dosežeš samo, če delaš s srcem,” še doda Suzana Vodnjov.

FOTO: Praznovanje rojstnega dne Micke in Alberta:

Dogodki

Člani Društva proti mučenju živali Koroške ne pomagajo samo živalim. Potem, ko so že pred časom Micki in Albertu iz sv. Vida nad Vuzenico pomagali pri oddaji in oskrbi psov, so jima zdaj pripravili praznovanje ob rojstnem dnevu.