Search
Close this search box.

DPMŽ Koroške: Mi smo tu zato, da glasno spregovorimo v imenu vseh nemih, ki jih trpinčijo, mučijo, maltretirajo in zlorabljajo

DPMŽ Koroška je na svojem Facebook strani objavilo zapis, v katerem so razložili še nekatere okoliščine in dejstva o posnetku, kjer gre za trpinčenje nemočnih živali in so ga objavili pred dnevi.

DPMŽ je na svojem Facebook strani objavilo zapis, katerega uvodne besede so: “Vse naše misli, besede in dejanja so energija, ki deluje. Že če metulj zaplahuta s krili, steče energija, kaj da ne bi stekla, ko nekdo z debelim kolom, z obema rokama silovito udari po nosnem gredlju (grebenu) malega, nedolžnega, nič hudega slutečega ponija, ki je sicer vajen božanja.”

V zapisu so obrazložili nekatera dejstva in okoliščine glede nastanka posnetka. Pri tem so pozvali tudi državo. Njihov zapis objavljamo v celoti (nelektorirano).

Naprej posnetka sploh ne bomo komentirali, kajti že ta udarec je bil dovolj, da je padla odločitev – mi smo tu zato, da glasno spregovorimo v imenu vseh nemih, ki jih trpinčijo, mučijo, maltretirajo in zlorabljajo. Ta konjiček namreč zvečer ni mogel povedati svojemu prijaznemu gospodarju, da ga je pridanič čez dan, za zabavo, z debelim kolom tako usekal po nosu, da ga je vrglo v zrak. Verjetno ga je bolelo še nekaj dni, pa ni mogel komu potožiti. “, so nadaljevali s svojim zapisom.

V tem primeru se nam res zdi, da je prav karma oddelala svoje. Ni imela lahkega dela, ker so fantje zviti in dolgo je trajalo (če drži, da je posnetek star dve leti – avgust 2021). Karma je precej časa tavala in iskala priliko in jo naposled našla, potem pa vsekala kot atomska bomba,” so še zapisali.

Nekaj pojasnil za lažje razumevanje in morebiti lažje odločanje o primerni kazni:

Ne vemo, ali je bil posnetek kdaj kje objavljen, dobili smo ga po drugih kanalih. Ko smo v roke dobili spretno sestavljeno kompilacijo trpinčenja nedolžnih živali, smo zvedeli le še naslednje podatke: da se dogaja v Pamečah in v okolici, da je datirano na 23. avgust, a brez letnice in da gre za mlade “pube”, ki naj bi to večkrat počeli.”

“Pojma nismo imeli, da je zadeva povezana z mučenjem race, ki se je tudi dogajalo v Pamečah. Tudi takrat (novembra 2021) je posnetek priromal do nas in smo seveda podali prijavo (spodaj prilagamo link enega izmed člankov). Malo nam je bilo čudno, kako, da je toliko mladoletniškega izživljanja nad nedolžnimi živalmi v Pamečah, niti na kraj pameti pa nam ni prišlo, da gre za istega/ista/iste tinejdžerja. Če bi to vedeli prej, bi z objavo udarili “še bolj močno, še bolj na poskok!””

“Ko smo nekaj ur po objavi še iz drugih virov izvedeli, da naj bi bil vsaj eden na aktualnem posnetku tisti, ki je nesrečni rački leta 2021, sedeminštirideset sekund mučno rezal vrat, z zelo topim nožem, smo bili šokirani, hkrati pa smo dobili potrditev, da smo se z objavo brutalnega posnetka pravilno odločili, v prid nemim, nemočnim in trpečim.”

“Časovna oddaljenost posnetka, kot se izkazuje v tem primeru (?), ne more in ne sme igrati vloge, ker sigurno ne gre za nedolžno, naivno mladostniško početje, pač pa za večkratno, načrtno trpinčenje živali, brez vsake milosti. Očitno sploh ne vedo, da tudi živali čutijo bolečino, ker živijo v brezčutnem svetu virtuale, brez kontrole staršev.”

Če bi bili odeti v živalske kože in če bi bili namesto v “šlapnah” bosonogi, bi človek še mislil, da živimo v stari kameni dobi. Takrat so po živalih tolkli s koli in jih obmetavali s kamenjem, pa ne za zabavo. Mi pa živimo v 21. stoletju in smo že na skrajnem robu moderne civilizacije, ki bo uničila samo sebe z jezo, zavistjo, napuhom, razvratom, pohlepom, požrešnostjo in lenobo, kubirano z brezdušnostjo, brezčutnostjo, brezbrižnostjo in neodgovornostjo.”

“O odgovornosti mladoletnih prestopnikov pa bo morala resno razmisliti država. Starši in šola jim niso več kos, predvsem, ko gre za družbeno nesprejemljiva dejanja. Nujno je potrebno novelirati zakonodajo na tem področju in mejo odgovornosti spustiti vsaj na 15 let starosti.”

Največji problem pa vidimo v tem, da gre za mučenje, teroriziranje, maltretiranje, … živali, ki je eklatantno naklepno in te naklepnosti se v postopku ne sme spregledati. Veste taki “parigli” ne ležijo ob urejeni kmetiji, pa “vejko kameje”, ki je priletelo v kozo tudi ne. Da ne govorimo o tem, da so nato doma s svojim spretnim računalniškim znanjem ustvarjali kompilacije mučenja podprtega z muziko, si jih med seboj zagotovo pošiljali, ogledovali, komentirali, posnetek račke leta 2021 pa celo pošiljali sošolcem v osnovni šoli, da se “zna, koji frajerji so”.”

Pa da ne boste živeli v zmoti, ta posnetek je le vrh ledene gore tovrstnega trpljenja živali. Zagotovo tudi v primeru “Pameških pubecov” in seveda na splošno. Tako dolgo smo že na sceni in toliko vsega smo že videli in doživeli, da lahko z gotovostjo in mirno trdimo, da živali ne pretepajo samo tinejdžerji, mnogo pogosteje jih pretepajo odrasli in to tja do svoje pozne starosti. Tudi za zabavo. Tudi ubijajo jih za zabavo. Pojma nimate, kako jih pretepajo, ko jih sredi noči nakladajo na tovornjake in jim npr. električne palice potiskajo celo v anus. Da ne govorimo o klavnicah. Klavnica je pa res kraj, kjer bi res morala biti v vsakem kotu kamera, saj jih imamo že v vsaki trafiki. Veliko, veliko trpljenja bi s kamerami prikrajšali živalim na peklenski, zadnji poti.”

Tile mladostniki bodo čez nekaj let lahko zaposleni v bolnišnici, domu za starejše, v socialnovarstvenem zavodu, v vrtcu, šoli itd. Ne bi si želeli, da se sklanjajo nad nami, ko bomo nemočni in v plenicah ležali v kakšni brezčutni, novodobni ustanovi.”

“Kazen naj bo takšna, da jim nikoli več niti na misel ne bo prišlo, da bi še kdaj dvignili roko nad nemočne in neme in v poduk še komu,s temi besedami zaključijo svoj zapis.

O mučenju živalih na Koroškem smo poročali že TUKAJ in TUKAJ.

Vzgajati le človekov razum, ne pa morale, pomeni vzgajati grožnjo družbi. (Theodore Roosevelt)

Vir: DPMŽ Koroška

4 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Toby
Toby
5 mesecev nazaj

Tudi to je Evropa, kam je prišla ta družba.
Zapret to golazen , skupaj s njihovimi zahojenimi starši, kje je bivša Juga z golimi otokom. Mi in človekove pravice, kje je pravica da dobiš kar počneš drugim. Tem zahojencem dati točno to ,kar so počeli nemočni živali.

Hrt
Hrt
4 mesecev nazaj

Slovenjegraški policisti so Zelo Slabi v reševanju takšnih primerov! Sta pa dva policist iz BiH in policistka, katera med Nočno izmeno ustavljata voznike! Tiste kateri vozijo sami! Jih tudi NA SILO! Izvleče ta iz avta, zverinsko pretepe ta, z brcanjem v glavo in polomita rebra!!! In prav Ta dva sta še vedno zaposlena tam v SG, ju! Dobivata celo višjo plačo za Odlično opravljeno delo!!!
IN LJUDJE KATERI SO “HUDO” PRETEPENI OD STRANI POLICAJEV IZ SG, ja NISO ŽIVALI in ZNAJO GOGORITI, VENDAR SI NE UPAJO, KER SE BOJIJO NJIHOVIH GROŽENJ, DA JIH BODO ZOPET PRETEPLI!!!
IN VSE POMETEJO POD PREPROGO!!!
“KDO SI BO UPAL UKREPATI, DA BODO TILE HULIGANI OBSOJENI”?!!
Lp.

Pavel
Pavel
4 mesecev nazaj

Da bo vsem jasno obsojati treba takšna dejanja ampak kaj pa mučenje krav pri odvzemu na dolenjskem ali so to vasi in oni lahko tudi mučijo ne le živali ampak tudi kmete in jim kradejo živali in delajo stroške boste tudi o tem pisali saj mate posnetke kot dokaz saj so tolk neumni da so sami vse posneli in se s tim hvalili.

Brane
Brane
4 mesecev nazaj

Dokler ne bomo dosegli, da se lahko imena tovrstnih duševnih iznakažencev, tudi, če so mladoletni, javno objavijo in s tem dovoljujemo, da se varujejo z anonimnostjo, bo vse zgražanje o njihovem početju prazno nakladanje. Ko pa se bo vedelo, kdo je oseba z diviantnimi osebnistnimi motnjami, nesposobna empatije do živih bitij v svojem okolju, pa se bo družba avtomatsko ogradila od njih. Kdo pa si želi imeti za sodelavca psihopata, ki lahko vsak trenutek svoje izživljanje ponovno uporabi za potešitev svojih bolanih nagonov.

Dogodki

DPMŽ Koroška je na svojem Facebook strani objavilo zapis, v katerem so razložili še nekatere okoliščine in dejstva o posnetku, kjer gre za trpinčenje nemočnih živali in so ga objavili pred dnevi.