Search
Close this search box.

DPM Mežiška dolina s projektom Odbojkarski turnir med prvih pet

Minuli vikend se je približno 250 mladih s podeželja, med drugimi tudi člani koroških društev, družilo na zaključni prireditvi ob 25- letnici delovanja Zveze slovenske podeželske mladine v Šentvidu pri Stični. Na kateri so tudi prvič podelili nagrade za “Naj projekt podeželske mladine 2018”, pri katerem so sodelovali tudi člani Društva podeželske mladine Mežika dolina.

Kot zanimivost je treba omeniti, da je v glavnem odboru Zveze slovenske podeželske mladine do sedaj delovalo več kot 110 prostovoljcev – regijskih predstavnikov. Vodile so jo tri predsednice in osem predsednikov. Od tega so bili kar trije Roki. Zveza tudi danes deluje pod okriljem Roka, namreč zadnjih pet let vodi ZSPM Rok Damijan.

Danes ZSPM upravlja glavni odbor, sestavljen iz 10 regijskih predstavnikov, ki predstavljajo vez med Zvezo in društvi. V Koroški regiji delujejo DPM Mežiška dolina, DPM Mislinjske doline ter DPM Črna na Koroškem.

25 let ZSPM – 25 nepozabnih let podeželske mladine

Dogodka so se udeležili tudi visoki gosti; ministrica za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič in vodstvo Mladinskega sveta Slovenije s predsednico Anjo Fortuna na čelu. Praznovanju jubilejnih 25 let se je pridružil tudi predsednik Evropske podeželske mladine Sebastian Laßnig in dva predstavnika, Daniella Allram ter Russ Carrington.

Na prireditvi je potekal tudi izbor »Naj projekt podeželske mladine 2018«. Zveza slovenske podeželske mladine spodbuja razvoj lastnih izvirnih, drugačnih projektov med mladimi na podeželju, ki pomembno prispevajo k razvoju podeželske mladine. Zato je ZSPM letos v znamenju 25. obletnice delovanja prvič povabila vse svoje člane – k oddaji vlog za naj projekt podeželske mladine 2018. Do roka za oddajo se je na izbor prijavilo 11 projektov. Komisija je na podlagi pravilnika izbrala 5 finalistov, med njimi so bili tudi člani DPM Mežiška dolina s projektom Odbojkarski turnir, za kar jim iskreno čestitamo.

Njihov projekt pa si lahko pogledate na tej povezavi.

Na prvo mesto so se uvrstili člani DPM Škofja Loka, ki so prejeli glavno nagrado za »Naj projekt podeželske mladine«, in sicer bon za mesnine Skupine Panvita v vrednosti 500 evrov ter zagotovljeni dve prosti mesti na srečanju Evropske podeželske mladine vključno s plačilom kotizacije, ki bo naslednje leto v Angliji. Drugi so bili člani DPM Moravče in tretji člani Društva Kranjske in Tržiške podeželske mladine.

Po uradnem delu je seveda sledilo tudi druženje in zabava ob plesu.

Dogodki