Dom na Uršlji gori do nadaljnjega zapira svoja vrata

Oskrbnica doma na Uršlji gori Sonja Podbregar je v sredo preko Facebooka sporočila, da bo priljubljena planinska postojanka zaradi nastalih razmer in ukrepov, do nadaljnjega zaprta.
uršlja

S 1. oktobrom je večina planinskih koč v visokogorju zaprla svoja vrata, nižje ležeče pa so prešle na jesensko-zimski delovni čas. Med slednjimi je bila tudi koča na Uršlji gori, ki je bila odprta od četrtka do nedelje.

“Glede na razmere je bil obisk kar dober, pozna se, da so ljudje letos dopuste preživljali doma, ter spoznavali domače hribe in gore,” je na vprašanje, kako je zadovoljna z obiskom povedala oskrbnica in dodala, da tujih turistov ni bilo. Večinoma so nas obiskali domači, enodnevni pohodniki.” Kar se tiče nočitev, pa je omenila, da jih je bilo bolj malo in poudarila, da če ne bi bilo tako vaučerjev, bi jih imeli še manj.

Kot je še za Koroške Novice pojasnila Sonja Podbregar, je bila koča v oktobru zaradi slabega vremena odprta le dva vikenda, prevzem hrane in pijače pa je bil od uveljavitve ukrepov naprej možen le na prevzemnem mestu.

Zdaj pa se je glede na trenutne razmere in veljavne ukrepe odločila, da bo koča do nadaljnjega zaprta. Ob tem je še dodala: “Upam da se čim prej zopet vidimo.”

Glede na to, da je koča zaprta se na pot odpravite z dobro založenim nahrbtnikom, v katerem naj bosta malica in zadostna količina pijače. Seveda pa ne pozabite na primerno obutev, obleko in opremo, saj so dnevi že krajši, temperature v gorah pa nizke.

Preberi še:  Pred razsodiščem zbornice dva zdravnika zaradi spornih izjav o cepljenju in cepivih
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.