Dom na Peci ta vikend zaprt, tudi na Uršlji gori in Smrekovcu sprememba obratovalnega časa

Z oktobrom so planinske koče v visokogorju večinoma zaprle svoja vrata, nižje ležeče pa prešle na jesensko-zimski delovni čas. Nekatere koče bodo odprte le ob lepem vremenu, druge ob koncih tedna, od petka popoldan do nedelje zvečer …

Zato pred odhodom v gore preverite, ali so le te še odprte ali ne. Na pot se pa odpravite z dobro založenim nahrbtnikom, v katerem naj bosta malica in zadostna količina pijače. Seveda pa ne pozabite na primerno obutev, obleko in opremo, saj so dnevi že krajši, temperature v gorah pa že precej nizke.

Med najbolj priljubljenimi postojankami sta zagotovo Koča na Uršlji gori, ki bo v oktobru odprta od četrtka do nedelje, na Peci pa ostaja koča ta konec tedna, 9. in 10. oktobra zaprta.

“S 1.10. 2021 so visokogorske koče zaklenile svoja vrata. Na Domu na Peci se bomo trudili, da bo tudi v zimskem času dom čim večkrat odprt. Želeli bi vas opomniti, da v tem času za ponudbo in gostoljubnost na koči skrbijo člani Planinskega društva Mežica, ki niso kuharji, natakarji in se za vaše in naše zadovoljstvo trudijo prostovoljno. Včasih je tempo življenja preprosto prenatrpan in obveznosti žal kdaj tudi v lepem vremenu prinesejo, da je dom zaprt … Da se bomo izognili nezadovoljstvu, dejansko obratovanje koče preverjajte sproti na naši Facebook strani ali tel. št. 041 976 135,” so ob tem zapisali na Facebook strani PD Mežica. Kjer so še dodali, da se zahvaljujejo za razumevanje in obljubljajo, da se bodo še naprej trudili za vas.

Korošci pa radi obiščemo tudi Smrekovec, zato naj omenimo, da bo koča po novem odprta ob petkih med 10. in 20. uro, ob sobotah med 7. in 20. uro, ob nedeljah pa med 7. in 18. uro, je navedeno na njihovi Facebook strani.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije