Doktor Bibi ostaja na čelu Zdravstvenega doma Dravograd

Svet javnega zavoda Zdravstveni dom Dravograd je konec septembra na izredni seji predlagal razrešitev priljubljenega zdravnika dr. Ervina Pečnika - Bibija z mesta direktorja, po enem tednu pa so si premislili in s skupnimi močmi dosegli sporazum.

9af1826b772c4d0c3b40cc25c52f7637

Svet javnega zavoda Zdravstveni dom Dravograd je konec septembra na izredni seji predlagal razrešitev dr. Ervina Pečnika z mesta direktorja.

Člani Sveta zavoda so odločitev sprejeli zaradi pritožb občanov o dolgih čakalnih vrstah, kadrovskih težav – direktorju očitajo, da v času trajanja mandata od oktobra 2012 ni uspel privabiti v ustanovo niti enega novega zdravnika, s čimer je imel težave tudi njegov predhodnik – ter slabih odnosov med zaposlenimi. Sklep o predlagani razrešitvi so naslednji dan vročili dr. Pečniku ter mu dali 8 dni časa za odgovor. Že pred iztekom zakonsko določenega roka pa sta se obe strani sporazumeli s pomočjo mediacije. V ponedeljek, 5. oktobra, so se tako sestali predstavnika Sveta zavoda  ZD Dravograd Jože Pšeničnik, predsednik Sveta zavoda, in mag. Dušan Ferenčak, občinski svetnik, ter dr. Ervin Pečnik in njegov pravni pooblaščenec mag. Borut Nejc Razgoršek, vlogo mediatorja pa je prevzel podžupan Občine Dravograd Anton Preksavec. Strinjali so se, da očitki o nepravilnostih držijo, odpravile pa naj bi se v 6 mesecih. Med drugim naj bi dr. Pečnik v dveh mesecih skrajšal čakalno dobo na največ eno uro od naročenega termina pregleda, razen v izrednih primerih, ki morajo biti utemeljeni, Svet zavoda pa bo umaknil predlog o razrešitvi.

Že po prvih informacijah o nezaupnici direktorju ZD Dravograd pa so občani ustvarili spletno skupnost v podporo priljubljenemu zdravniku. Na Facebook strani v ta namen je tako veliko ljudi zapisalo pohvalne besede, pojavila pa so se tudi vprašanja o ozadju dogajanja. 

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.