Search
Close this search box.

DANES: Dobrodelni koncert za posledice poplav: v Slovenj Gradec prihajajo Nipke, Masayah in Zlatko

Kljub poplavam in plazovom, ki so prizadeli Koroško, so se organizatorji odločili, da dogodek Boom Living Room vol.13 vseeno izpeljejo to soboto, 26. avgusta 2023, dodali pa so dobrodelno noto.

Boom Living Room, dogodek, ki ga že 13. leto zapored organizira ekipa studia Dnevna soba studio, bo tudi letos navdušil vse oboževalce hip hopa, pa tudi vse ostale, ki si želijo sproščenega večera v mestu to soboto, 26. avgusta 2023, v mestnem jedru v Slovenj Gradcu, od 20. ure naprej.  

Kljub vsem tegobam, ki so po naravni katastrofi v začetku meseca avgusta prizadele Koroško in bi bil dogodek skoraj odpovedan, so se organizatorji odločili, da zadevo vseeno izpeljejo, vendar z dobrodelno noto. Tako je ekipa Dnevna soba studio združila moči s Spoturjem in ARS Caffejem in pripravila nabor odličnih izvajalcev za dobrodelni hip hop jam večer v mestu.

Tako bodo nastopili Pobi iz dnevne, Masayah, kot gost večera bo natopil Nipke, k sodelovanju pa so povabili tudi Zlatka, ki se je vabilu z veseljem odzval.

Za ogrevanje bodo poskrbeli Pobi iz dnevne, lokalni glasbeniki, ki so se združili pod okriljem Dnevna soba studia in predstavljajo domačo hip hop sceno in skrbijo za to, da so sveže rime vedno prisotne v mestu. Sedem članov ekipe, Night (M), Ivč, Grex, Čiko, Deyf, Addict in Witto, je v zadnjih petih letih posnela več kot sto pesmi in 20 videov, sodelovali so na različnih ogodkih in prirejali tudi hip hop delavnice.

Za morski pridih v mestu bo poskrbela Masayah, 22-letna glasbenica iz Ankarana, ki se ukvarja s hip-hop in akustično glasbo. Njeni začetki segajo približno desetletje nazaj, ko je začela z igranjem kitare. Po prvih nastopih v sklopu šolskih prireditev je hitro doživela preboj na večje odre. Pri šestnajstih je skupaj z Robertom Vatovcem nastopila kot kitaristka na Melodijah morja in sonca ter osvojila 10. mesto. Že nekaj let pa je njena največja strast rap, saj je napisala že več kot 40 pesmi, predvsem v slovenščini, tuja pa ji nista niti angleščina in španščina. Njene pesmi izražajo družbeno kritiko kar se tiče tehnologije, interakcije med mladimi, neenakosti, diskriminacije, poleg tega pa so ji blizu tudi tematike v povezavi z družino, odraščanjem, ljubeznijo, prvimi življenjskimi razočaranji, umetnostjo, … Njen dolgoročen cilj je ta, da postane uveljavljeno ime na slovenski glasbeni sceni, poslušalce pa navdihniti z relevantnimi in kvalitetnimi besedili, pri tem pa širiti pozitivno energijo in sporočilo, da je vsakršno drugačnost potrebno sprejemati brez predsodkov in stereotipov.” Letos je izdala prvi samostojni album ZAVEDNO.

Gost večera je letošnje leto Nipke, ki je na glasbeno sceno prišel leta 2008 v duetu Overdose s pesmijo »Fiama.com«. Istega leta je na kompilaciji Experiment, ki ga je izdala draveljska založba Dravle Records, izšla pesem »Brilejeva Street« v izvedbi Overdose in I. Vanisha (pesem je poimenovana po Brilejevi ulici v Dravljah). Naslednje leto je k izboru pesmi na kompilaciji Spaced Out prispeval kot del dueta Overdose in kot samostojni izvajalec več pesmi. Po tem ko je spoznal hip hop producenta Damjana Jovića, je začel delati na studijskem albumu pri Dravle Records. Prvenec z naslovom Nipke je bil izdan po petih letih, oktobra 2015. Uradno ga je predstavil 17. oktobra v razprodanem ljubljanskem Orto baru. Album so pohvalili tako glasbeni kritiki kot Nipkejevi oboževalci. Uspešen je bil tudi glavni singl z albuma z naslovom »Všeč tko k je«. Po albumu je Nipke ustvaril niz uspešnic, katerega je odprl s singlom “Noben me ne razume” (2016), zanj je naslednje leto prejel “Zlato piščal” za pesem leta, videospot pa je bil izbran za “Videospot leta” ( Režiser Blaž Hojžar ). Leta 2017 je veliko ustvarjal z dobrim prijateljem in glasbenim sodelavcem Rokom Terkajem (Trkaj), s katerim sta ustvarila nekaj duetov, ki so ovekovečili tisto leto ( Sam gremo, Vsi smo na istem, Tista trava, Hip Hop junak ). Za pesem “Vsi smo na istem” sta naslednje leto prejela “Žaromet” za pesem leta.” Lansko leto (2022) je izdal nov album RETRO pri založbama Dravle & Nika Records.

Kot posebni gost pa se je nastopajočim v zadnjem trenutku pridružil tudi Zlatko, ki bo z veseljem pomagal na dobrodelnem dogodku dvigati vzdušje in moralo ljudem, ki v teh težkih dneh potrebujejo tudi spodbudne besede in dobro voljo.

Delni izkupiček od prodaje pijače, celoten znesek prodanega promocijskega materiala in seveda prostovoljnih prispevkov bodo namreč donirali tistim, ki so bili najbolj prizadeti in oškodovani med poplavami na Koroškem.

Več o dogodku pa izveste TUKAJ.

Zato ne zamudite odličnega dobrodelnega hip hop večera v soboto, 26. avgusta 2023, od 20. ure naprej v Slovenj Gradcu.

Dogodki

Kljub poplavam in plazovom, ki so prizadeli Koroško, so se organizatorji odločili, da dogodek Boom Living Room vol.13 vseeno izpeljejo to soboto, 26. avgusta 2023, dodali pa so dobrodelno noto.