Search
Close this search box.

Dobrodelna “Fratarjeva katra” potuje po Koroški. Dobila je svojo pesem in zbrala 82 tisoč eur

Družina Fratar skupaj z Rdečim križem Dravograd zbira denar za Junake 3. nadstropja, Zlato pentljico in gama kamero za Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Od 1. 3. 2023 do 13. 3. 2023 so zbrali 82.135,78 EUR prostovoljnih sredstev.

Novo dobrodelno akcijo so poimenovali Katra – drugi krog. Z njo sredstva za dobrodelne namene zbirajo do konec marca, novega lastnika katre pa bo določil žreb.

Neverjeten odziv ljudi iz cele Slovenije je presegel vsa pričakovanja. Od 1. 3. 2023 do 13. 3. 2023 so zbrali že 82.135,78 evrov prostovoljnih sredstev, kar je preseglo prvotni znesek 60.000 evrov, kolikor je družina Fratar namenila za Pahorjevo katrco.

Fratarjeva katra pa je dobila tudi svojo pesem, ki jo je napisal Boštjan Konečnik. Povedal nam je, kako je pesem sploh nastala: “Pri pogovoru oz. druženju s prijatelji  je beseda nanesla na dobrodelno akcijo Katrca. Blaž Stradovnik, Boštjan Potočnik in ostala družba so dali idejo, jaz pa obljubo, da to izpeljem in posnamem. Tako je nastala skladba Katra, katra, katr’ca, ki opisuje kaj se s to Katrco dogaja in zakaj se donira denar.

Obenem je še sporočil: “Vsi to akcijo podpiramo. Družini Fratar pa čestitamo za to gesto.

Gospa Irena Gostenčnik iz Rdečega križa Dravograd nam je povedala, da nakazila prihajajo iz vse Slovenije, dva nakazila sta bila tudi iz tujine. Najvišja vrednost nakazila je bila 5.000 evrov. Do sedaj je darovalo več kot tisoč darovalcev.

Katra pa tako potuje po celi Koroški in tudi tako zbira dobrodelne prispevke. Naj omenimo, da se je v petek, 10. 3. 2023 ustavila v Dravogradu.

V soboto, 18. 3. 2023, ob 11. uri se bo ustavila na Ribnici na Pohorju, kjer bo tudi zaključek smučarske sezone – LUŽA.

V nedeljo, 19. 3. 2023, od 17.00 ure dalje bo katrca tudi pred športno dvorano Slovenj Gradec, kjer se bo odvijala rokometna tekma med rokometaši Slovenj Gradec in Koper. Zbirali se bodo prostovoljni prispevki.

Pri tem naj še omenimo, da sta policista Policijske postaje Dravograd, Igor Valek in Bojan Donko, v sončnem nedeljskem dopoldnevu ustavila trenutno najbolj znano vozilo v Sloveniji – HUMANITARNO KATRO. O brezhibnosti vozila sta se tako prepričala na lastne oči in “srečanje” obeležila še s simpatično fotografijo za spomin. Družini Fratar pa so prevzemu vozila tako že povedali in zagotovili, da je vozilo brezhibno in varno v prometu. Nekdanji predsednik RS Borut Pahor je namreč dosledno in lepo skrbel zanjo.

PU Celje

Dogodki

Družina Fratar skupaj z Rdečim križem Dravograd zbira denar za Junake 3. nadstropja, Zlato pentljico in gama kamero za Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Od 1. 3. 2023 do 13. 3. 2023 so zbrali 82.135,78 EUR prostovoljnih sredstev.