Dobre novice prihajajo iz CUDV Črna, zagotavljajo tudi možnost stikov s svojci

Iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem (CUDV), so sporočili, da so v zadnjem tednu izvedli 102 kontrolna brisa med uporabniki in zaposlenimi, med prejetimi izvidi ni bil nihče pozitiven. Sproti in individualno pa prilagajajo tudi obiske svojcev in odhode v domače okolje, je dodala direktorica doma Dalja Pečovnik.
cudv črna 3

“Z veseljem ugotavljamo, da se stanje, v zvezi z obladovanjem epidemiološke slike v CUDV Črna na Koroškem, nadaljuje s trendom obvladovanja epidemiološke slike,” je zapis pričela direktorica CUDV Dalja Pečovnik in razložila: “V zadnjem tednu smo izvedli 102 kotnrolna brisa med uporabniki in zaposlenimi in med včeraj prejetimi izvidi ni bil nihče pozitiven.”

“Ob tem s ponosom izrekam veliko pohvalo in zahvalo zaposlenim v CUDV Črna na Koroškem, ki z velikimi napori ves čas vztrajno sledijo vsem potrebnim navodilom stroke, kar zahteva od vsakega posameznika posebno angažiranje, odgovornost in trud pri opravljanju, v teh časih, izjemno zahtevnega in odgovornega poslanstva,” je v sporočilu za javnost zapisala direktorica CUDV. Dodala je še, da se vse socialno varstvene ustanove po svojih najboljših močeh trudijo, da se epidemiološka slika čim prej umiri in, da bodo lahko njihovim uporabnikom pričeli zagotavljati svobodno življenje, “predvsem v smisli vzpostavljanja stikov z zunanjim okoljem in z njihovimi najdražjimi, svojci in prijatelji.

“Vsi skupaj se v današnjem času učimo živeti na drugačen, nov način in ob tem vztrajno iščemo nove in prilagojene vsebine, ki našim uporabnikom zagotavljajo predvsem ohranjanje duševnega zdravja in dobrega počutja,” je še dejala Pečovnik.

Pojasnila je, da obiske svojcev in odhode v domače okolje prilagajajo sproti in individualno. Njihova želja pa je, da ob upoštevanju vseh ukrepov, zagotavljajo možnost stikov s svojci na način, ki je varen in spremenljiv v trenutni situaciji. Zagotavljajo tudi pomoč na daljavo in nujno varstvo tistim uporabnikom, ki so ta trenutek v domačem okolju.

Za individualne dogovore se lahko obrnete na njihovo socialno službo, na telefon 02 870 40 26.

“Vsem staršem in svojcem sporočamo, da se življenje v našem Centru ta trenutek normalizira in da se naši uporabniki počutijo dobro. Zaposleni pa se bomo še naprej trudili, da se bo epidemiološka slika stabilizirala do takšne mere, da bomo lahko zopet več časa preživel skupaj s tistimi, ki jih ta trenutek pogrešamo,” je svoj zapis sklenila direktorica CUDV.

Preberi še:  Izpred Žage v Otiškem Vrhu na pot proti hrvaški Petrinji krenila dva kamiona pomoči v obliki žaganega lesa

VIR: CUDV Črna

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun