Search
Close this search box.

Do konca junija možen ogled javne razgrnitve DPN za razdelilno transformatorsko postajo na Ravnah in Prevaljah

V prostorih občin Ravne na koroškem in Prevalje si lahko občani do 29. junija ogledajo javno razgrnitev različnih variant državnega prostorskega načrta.

Predmet državnega prostorskega načrta (DPN) je izgradnja razdelilne transformatorske postaje (RTP) 220/110/(20) kV Ravne s priključnimi polji in s priključnim 220 kV daljnovodom  v dvosistemski izvedbi ter rekonstrukcija razpleta 110 kV daljnovodnih povezav v Poslovni coni Ravne na območju družbe Metal Ravne oz. nekdanje železarne Ravne. DPN se pripravlja z namenom zmanjšanja nihanja napetosti (t.i. problem flikerja) in izboljšanja kakovosti električne energije na območju širše Koroške regije ter zagotovitve varnega in zanesljivega odjema na lokaciji podjetja Metal Ravne kot tudi celotnega prenosnega omrežja na območju Koroške.

Predlaganih je 10 variant ki so ocenjene po različnih kriterijih. Javnost ima v času razgrnitve možnost dajati pripombe in predloge, to pa lahko storijo s pomočjo obrazca na kraju razgrnitve ali pa na naslov Ministrstva za okolje in prostor. Predloge in pripombe bo ministrstvo preučilo v 60 dneh, nato pa zavzelo stališče in o tem obvestilo občane.