Direkcija za infrastrukturo nadaljuje z etapno obnovo ceste na Kope

Direkcija za infrastrukturo letos nadaljuje z etapnimi obnovami državne ceste od Slovenj Gradca proti Kopam, kjer je največje koroško smučišče, intenzivno pa se tam razvija tudi poletni turizem. V tem mesecu je napovedan začetek obnove dveh kilometrov cestišča od zadnje preplastitve naprej proti Razborci, v teku so tudi priprave nove dokumentacije.

V okviru obnove ceste med Slovenj Gradcem in Pungartom na Kopah je direkcija za infrastrukturo med drugim leta 2018 zaključila obnovo Legenske ceste, lani pa so prestavili cesto mimo kmetije Rotovnik.

Za ta mesec je predviden začetek del na dvokilometrskem odseku od konca zadnje preplastitve na Golavabuki naprej proti Razborci. Vrednost teh gradbenih del, ki se bodo po napovedih zaključila junija letos, znaša 410.000 evrov, so za STA pojasnili na direkciji.

Ob tem so dodali, da se bo prav tako v aprilu začela priprava dokumentacije za obnovo naslednjega, zadnjega dela odseka ceste proti Kopam, do Grmovškovega doma na Kopah. “Predvidoma se bo izvedba tega dela odseka začela pomladi 2022. Ocenjena vrednost zadnjega odseka znaša 980.000 evrov,” so še navedli na direkciji.

Na nujnost obnove ceste proti Kopam že vrsto let opozarjajo tako na slovenjgraški občni kot tudi v gostinsko-turističnem podjetju Vabo, ki je največji ponudnik turističnih postelj na Koroškem z nastanitvami v Slovenj Gradcu in na Kopah in je tudi upravljavec smučišča Kope.