Dijaki lesarske šole izdelali in montirali nove klopi v Kuharjevem parku

V Slovenj Gradcu so zaključili skupen projekt občine in Srednje lesarske šole, s katerim so v času pomladnega urejanja mesta v Kuharjevem parku uredili lesene klopi, ki so jih izdelali in montirali dijaki lesarske šole.
img_3726

Kot so pojasnili na občini so skupni projekt zastavili že v letu 2020, vendar ga je epidemija nekoliko ustavila. Ob povratku dijakov v šole so lahko z njim nadaljevali in ga tudi zaključili. “Veseli smo, da so mladi prepoznali priložnost povezave z lokalno skupnostjo ter da so s svojim delom prispevali k urejenosti javnih površin. Njihove napore je v nagovoru prepoznal tudi župan, ki je pri tem izpostavil, da je takšna skupna aktivnost vzoren prikaz sodelovanja med lokalno skupnostjo in njenimi ustanovami tudi zato, ker na tak način vsi pokažemo pripadnost skupnosti, hkrati pa se tudi skupnost zaveda dragocenega prispevka slehernega posameznika,” so ob tem zapisali na strani občine.

Župan Tilen Klugler pa je v nagovoru dijakom poudaril: “Posebej v času, ko poslušamo opazke, da so mladi nezainteresirani za lokalno dogajanje in da jih je potrebno ustrezno motivirati, lahko ugotovim, da vam motivacije ne manjka, Mestna občina pa je hvaležna vam in vašim mentorjem, da ste si v okviru šolskih obveznosti zadali načrt narediti nekaj za naše lokalno okolje.”

Po zaključku del je sedaj Kuharjev park na voljo sprehajalcem tudi za počitek, sprehajalci bodo lahko tam užili prve toplejše pomladne sončne žarke, so dejali na občini in dodali, da bo v nadaljevanju park opremljen tudi z označbami dreves. “Vsi pa si želimo, da bi klopi še dolgo ostale tako lepe, kot so sedaj ter tako služile svojemu namenu še vrsto let,” so še zapisali. 

FOTO: Ureditev Kuharjevega parka v Slovenj Gradcu:

Mestna občina je sicer v tem času uredila tudi del kolesarske poti med obema mostoma čez potok Suhodolnica. Olepševalne aktivnosti pa se bodo nadaljevale tudi s splošno očiščevalno akcijo 17. aprila, posvečeno svetovnemu dnevu Zemlje.

O tem, da je slovenjgraška občina v sodelovanju z JKP Komunala in Srednjo lesarsko šolo Slovenj Gradec pristopila k menjavi dotrajanih in namestitvi novih klopi v Kuharjevem parku ob reki Suhodolnici v Slovenj Gradcu smo že poročali TUKAJ.

VIR: MOSG

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.