Diamantna maturantka je postala tudi Urška Barl Kolman z Gimnazije Slovenj Gradec (FOTO)

Iskrene čestitke 23. generaciji maturantk in maturantov.

V šolskem letu 2021/22 je šolanje zaključila 23. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Slovenj Gradec. Z uspehom na maturi so zelo zadovoljni, saj je uspeh kar 98%. Na njihove dijake so izredno ponosni, so zapisali na Facebook strani gimnazije.

Tri dijakinje so bile zlate, kar pomeni, da so dosegle več kot 30 točk. To so: Ina Osmanović, Tjaša Verdinek in Urška Barl Kolman.

Urška je na maturi dosegla vse točke, kar je letos uspelo le peščici slovenskih gimnazijcev in tako postala diamantna maturantka, tudi Tjaši je manjkala le ena sama točka do naziva diamantna maturantka.

V začetku julija, ko čakajo na rezultate splošne mature, je veliko govora o najboljših, o zlatih in celo diamantnih maturantih. Kdo pa sploh postane diamantni maturant? To je dijak, ki je opravljal oba izmed obveznih predmetov, pri katerih je možno izbrati nivo zahtevnosti, torej matematiko in tuj jezik, na višji zahtevnostni ravni ter prav pri vseh petih predmetih posegel po najvišji oceni.

Na letošnjem spomladanskem roku splošne mature je ta izjemen dosežek izmed 5865 dijakov uspel samo 18 dijakom. Med njimi je tudi Urška Barl Kolman, ki je svoj diamant obrusila na Gimnaziji Slovenj Gradec. Za nameček je opravila še izpit DSD (nemška jezikovna diploma) na nivoju C1 in tudi tam prejela posebno priznanje za dosežene skoraj vse točke. S tem si je široko odprla vrata tudi na študij izven meja naše države.

Svojo vsestranskost je izkazovala vsa štiri leta srednje šole. Bila je odlična prav na vseh področjih – družboslovnem, naravoslovnem, jezikoslovnem, kulturno umetniškem in še kje.

Z diamantnim maturitetnim spričevalom je Urška zaokrožila nadvse uspešna gimnazijska leta in si trdno tlakovala pot naprej. Kamorkoli jo bo že ta zanesla, sploh ne dvomimo, da bo tudi tam pustila svoj pečat.

Vsem maturantkam in maturantom iskrene čestitke.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije