Search
Close this search box.

Deževje v Dravogradu povzročilo prometni kaos

Kljub opozorilom meteorologov padavine v noči na petek, 28. aprila 2017, niso imele hujših posledic na Koroškem. Vsaj ne neposredno. Posledice močnega dežja so občutili vozniki, saj so padavine močno poškodovale že sicer načeto cesto v Dravogradu, ki kraj povezuje z mežiško in mislinjsko dolino.

V naselju Meža na glavni cesti zadnji mesec občasno potekajo gradbena dela z namenom izgradnje vodovodnega omrežja. Med samim delom je promet urejen s semaforjem, trenutno pa je vozni pas, kjer potekajo dela, zasut s peskom. Ob močnem dežju v noči na petek so v makadamu nastale luknje, po nekaterih ocenah globoke tudi do 40cm, zaradi katerih je postala vožnja po voznem pasu nemogoča in so se vozniki umikali na nasprotni vozni pas. Ker ni bilo semaforja ali drugega načina, ki bi omogočal varno izmenično vožnjo po enem voznem pasu, so morali posredovati policisti, ki so usmerjali promet, kasneje pa je bil postavljen tudi semafor.

Po nastali težavi so odgovorni zasuli luknje s peskom in naredili nov nasip, kar naj bi težavo začasno rešilo. Po mnenju občanov bi bilo veliko bolje, če bi izvajalec takoj po zaključku del vozni pas utrdil s plastjo grobega asfalta, vendar se za to možnost iz neznanih razlogov ni odločil.

FOTO: Ferdo Abraham

Dogodki