Search
Close this search box.

Deževje ogrozilo edino cesto, ki pelje na Robindvor (FOTO)

Močno deževje danes ponoči je ogrozilo cesto v naselje Robindvor v Dravogradu.

Močno deževje, ki je ponoči zajelo Koroško je ponoči ogrozilo tudi cesto v naselje Robindvor, kjer je voda na klancu odnesla betonski zid in s tem ogroža, da zdrzne več zemlje na cesto. Ta cesta je edina komunikacija oziroma povezava v naselje Robindvor.

Na terenu so posredovali Gasilci PGD Dravograd, stanje sta si ogledala poveljnik CZ g. Bojan Zavec ter predsednik sveta KS Dravograd Ferdo Abraham. Gasilci PGD Dravograd in delavci JKP Dravograd bodo povzeli nujne ukrepe, zadevo pa je nujno potrebno sanirati, saj so nad plaziščem stanovanjske hiše, ki so ogrožene.

Predsednik sveta KS Dravograd, Ferdo Abraham je dodal: “Pokazalo se je, kako nujna je edina povezava sanacije ceste na Robindvor. Ampak žal se vedno najde kdo, ki zavira in ne soglaša. Upamo lahko, da ponovno deževje ne bo sprožilo dodatnih plazov in zemljino in beton potisnilo na cesto.” Zahvalil se je gasilcem in JKP za trud in prvo zavarovanje zemljine. Na koncu pa je še dodal, da enako velja za cesto Podgrad, ki je prav tako v zelo slabem stanju in možni veliki nalivi lahko tudi to ogrozijo.

VIR: KS Dravograd

Dogodki