Search
Close this search box.

Dež povzročil nekaj težav, v Slovenj Gradcu na obvoznico padle skale

FOTO: ARSO

Za Koroško je bilo v teh dneh, zaradi obilnega deževja, s strani ARSO izdan rumen alarm. Meteorna voda pa je povzročala nekaj težav,

  • Ob 9.25 je v Šentlenartu, občina Mislinja, meteorna voda zalila gradbeni jašek dolžine 100 metrov. Posredovali so gasilci PGD Mislinja, ki so s potopno črpalko izčrpali vodo.
  • Ob 11.08 se je v Ronkovi ulici s pobočja na obvoznico v Slovenj Gradcu prikotalilo več kamnitih skal, ena od njih pa je le za las zgrešila mimovozeče osebno vozilo. S ceste so jih odstranili delavci cestnega podjetja VOC Celje.
  • Ob 12.58 se je na lokalno cesto Trbonje–Pameče, občina Slovenj Gradec, sprožil zemeljski plaz. Okoli 30 m3 zemlje je odstranil gradbeni stroj Javnega komunalnega podjetja Slovenj Gradec.
  • Ob 14.39 so iz lokalne ceste v Podgori, občina Ravne na Koroškem, gasilci KGZ Ravne na Koroškem očistili nanos zemlje in kamenja ter odstranili večji drevesni štor. Cesta je bila do njihovega prihoda zaprta za ves promet.

 

Več o vremenu:

Popoldne bo v zahodni Sloveniji delno jasno in povečini suho. Predvsem v vzhodni Sloveniji pa bo še deževalo. Temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 18 stopinj C.

Ponoči bo dež prehodno povsod ponehal.

Jutri bo zjutraj in deloma dopoldne pretežno oblačno, predvsem na zahodu bo občasno deževalo. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, v bližini morja tudi posamezne nevihte. Jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 11 do 17 stopinj C.

 

OPOZORILO Popoldne bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije še možne lokalno izdatnejše padavine. 

 

Dogodki

FOTO: ARSO

Za Koroško je bilo v teh dneh, zaradi obilnega deževja, s strani ARSO izdan rumen alarm. Meteorna voda pa je povzročala nekaj težav,