Search
Close this search box.

Dež bo ponehal, vikend suh in meglen

Danes bo na zahodu delno jasno, drugod pretežno oblačno, rahel dež bo dopoldne ponehal. Jutri bo precej jasno, a po nižinah dopoldne megleno.

Danes bo na Primorskem povečini sončno, drugod bo pretežno oblačno. Rahel dež bo dopoldne povsod ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 12 °C.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, prehodno bo pihala šibka burja. Drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodnih krajih. Zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla. Popoldne bo ponekod zapihal severovzhodni veter. Jutranje temperature bodo okoli 0, v alpskih dolinah do -5, ob morju 4, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Obeti

V soboto in nedeljo se bo nadaljevalo suho vreme. Več sonca bo v gorah in na Primorskem, po nižinah pa bo precej megle in nizke oblačnosti.

Vremenska napoved

Ciklonsko območje z vremensko fronto se je pomaknilo nad vzhodni Balkan. Nad srednjo Evropo in Alpami se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severa priteka k nam nekoliko hladnejši in še razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Dopoldne bodo padavine ponehale tudi v krajih vzhodno od nas. Čez dan se bo delno zjasnilo, več oblačnosti v sosednjih krajih Madžarske, vzhodne Avstrije in v notranjosti Hrvaške.

Jutri bo v krajih zahodno od nas precej jasno. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, jutro bo ponekod megleno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

Biovreme

V četrtek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. Popoldne bo obremenitve popustila, v petek bo vpliv vremena na počutje ugoden.

Razmere na cestah

Ponekod po državi megla v pasovih zmanjšuje vidljivost.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.
Na prelazu Korensko sedlo ter na prehodu Radgona je zaradi snega na avstrijski strani obvezna uporaba verig.

Voznike opozarjajo, da je na prelazih in ostalih višje ležečih cestah v primeru snega na vozišču obvezna uporaba verig, če tako določajo prometni znaki.

Na regionalni cesti Poljana – Mežica je promet urejen izmenično enosmerno zaradi zemeljskega plazu.

Vir: Promet. si in ARSO

Dogodki

Danes bo na zahodu delno jasno, drugod pretežno oblačno, rahel dež bo dopoldne ponehal. Jutri bo precej jasno, a po nižinah dopoldne megleno.