Search
Close this search box.

Deset milijonska naložba na Kopah

Največji turistični ponudnik na Koroškem razširil obstoječe smučarske proge in dodal dve novi.

Na Kopah bodo jutri z otvoritvijo nove žičniške infrastrukture in obnovljenega Grmovškovega doma, ki se je bo udeležil minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, odprli letošnjo smučarsko sezono.    

Za izgradnjo štirisedežnic Kopnik in Pahernik, vlečnice Velika Kopa in nov doživljajski park so namenili okoli 10,1 milijona evrov. Sredstva so pridobili v sklopu razpisa Javni razpis za vlaganja v kakovostno in trajnostno preoblikovanje slovenskega turizma za krepitev njegove odpornosti, naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Prenova Grmovškovega doma in Holcer puba je stala 5,4 milijona evrov, od tega so 300 tisoč evrov pridobili na razpisu gospodarskega ministrstva, namenjenega prenovi planinskih koč.

Z novimi napravami, ki so nadomestile stare in dotrajane, bodo dosegli tudi večjo zmogljivost celotnega smučišča. Obratovale bodo vse proge, 4 štirisedežnice in 3 vlečnice. Cene smučarskih kart za dnevno smuko se bodo gibale med 33 in 37 evrov, preko spletnega portala 1 na dan pa boste lahko ob ponedeljkih in torkih smučali že za 19,90 evra z vključeno malico. 

Podjetje Vabo, ki ima sedež v Mestni občini Slovenj Gradec, večino svojih turističnih kapacitet pa na območju občine Mislinja (Kope)  je največji turistični ponudnik na Koroškem. Skupaj razpolaga s 500 turističnimi posteljami. Največ na Kopah, in sicer 380 (Grmovškov dom 160, Lukov dom 180, apartmaji 40 postelj) in v Slovenj Gradcu (hotel, 120 postelj). V Mislinjski dolini prispevajo kar 60 odstotkov vseh nočitev.    

»Obstoječe proge smo razširili in posodobili ter dodali dve novi. Odpiramo tudi vrata popolnoma prenovljenega Grmovškovega doma, t. i. ski in/ski out prenočišča direktno na smučišču. Objekt, ki razpolaga s 160  posteljami, nudi bivanje v moderno in nadstandardno opremljenih sobah, od prve vlečnice pa je oddaljen zgolj 50 metrov. Zabave na smučišču bo še več, goste bomo v prenovljenem Holcer pubu razvajali z domačimi in tujimi gosti, v Zajčici pa bodo za elektronske ritme poskrbeli priznani domači in tuji DJ,« pojasnjujejo v podjetju Vabo.

»Zimska ponudba bo pestra, kot vsa pretekla leta. Skozi celotno sezono bo obratovala naša šola smučanja SPORT Kope, ki bo s svojimi licenciranimi učitelji poskrbela za varne prve zavoje otrok in odraslih. Organizirana bo tudi Alpska šola Kope, kjer bomo skozi 4 mesece naše najmlajše junake vodili do prvih tekmovanj in se osredotočili na profesionalno smučanje. Za najmlajše so na voljo veliko sankališče ob smučišču, otroški poligon, kjer se lahko naučijo prvih zavojev, in dve pokriti igralnici.«

Vir: SGlasnik, MOSG

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Mihi
Mihi
4 mesecev nazaj

Samo da bo muzika nabijala v regijskem parku Pohorje in da bo smrdelo po starem olju in ceneni hrani! Od smuke na Pungartu pa itak nula.

Miro
Miro
4 mesecev nazaj

V nedeljo sem šel malo pogledati ta Grmovškov dom .Tako slabe gradnje že dolgo nisem videl in vse je bilo umazano in zanimarjeno.Ne vem kako bodo uspeli urediti do otvoritve.

Anka
Anka
4 mesecev nazaj

Super, Čestitam. Kope so zakon! Pozimi odlična smuka, poceni karte, pa še malica. Kje se lahko tako poceni smučaš? Pa prelep Grmovškov dom, prijazen Lukov dom, odlična hrana. Za mlade zabava, za otroke adrenalinski park, za planince pohodi, vse je super. Hvala vsem, ki so poskrbeli, da lahko smučamo tudi tisti, z malo tanjšimi denarnicami.

Dogodki

Največji turistični ponudnik na Koroškem razširil obstoječe smučarske proge in dodal dve novi.