Deset let Doma Hmelina v Radljah ob Dravi

Dom starejših Hmelina v Radljah ob Dravi že 10 let nudi zavetje in oskrbo starejšim občanom, ki potrebujejo pomoč v vsakdanjem življenju. Jubilej so včeraj obeležili tudi s slovesnostjo in uradnim odprtjem tematskega senzoričnega parka.

Pri svojem delu vseskozi sledijo potrebam starejših in v skladu s tem prilagajajo svoje storitve. Sodelujejo tudi z lokalnim okoljem in se vključujejo v oskrbo starejših na domovih, da lahko občani čim dlje živijo doma. Prejeli so dve priznanji za inovacije na področju socialnega varstva.

FOTO: Alan Bukovnik, Facebook

Ena izmed inovacije je tematski senzorični park, ki je edinstvena posebnost. S potmi in zasaditvijo je oblikovan v osmico, starejši se lahko brezskrbno sprehajajo po njem, nepokretne stanovalce pa s posteljami popeljejo v park, da lahko uživajo v naravi. GZS OE Koroška jim je za to inovacijo kakovosti bivanja nepremičnih stanovalce podelila srebrno priznanje.  Drugi nagrajena inovacija, ki je bila prav tako nagrajena s srebrnim priznanjem, pa je projekt Znanje za življenje, kjer na inovativen način predstavljajo problematiko demence otrokom. Sicer pa so njihova prizadevanja na področju demence prepoznali tudi v Društvu Spominčica in jim kot prvemu domu na Koroškem, podelili tudi naziv Demenci prijazna točka.

V Domu starejših Hmelina trenutno prebiva 152 stanovalcev, skoraj enako število pa jih na sprejem še čaka, vendar je dom polno zaseden. Za stanovalce skrbi 88 zaposlenih.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije