Search
Close this search box.

Deset let Doma Hmelina v Radljah ob Dravi

Dom starejših Hmelina v Radljah ob Dravi že 10 let nudi zavetje in oskrbo starejšim občanom, ki potrebujejo pomoč v vsakdanjem življenju. Jubilej so včeraj obeležili tudi s slovesnostjo in uradnim odprtjem tematskega senzoričnega parka.

Pri svojem delu vseskozi sledijo potrebam starejših in v skladu s tem prilagajajo svoje storitve. Sodelujejo tudi z lokalnim okoljem in se vključujejo v oskrbo starejših na domovih, da lahko občani čim dlje živijo doma. Prejeli so dve priznanji za inovacije na področju socialnega varstva.

FOTO: Alan Bukovnik, Facebook

Ena izmed inovacije je tematski senzorični park, ki je edinstvena posebnost. S potmi in zasaditvijo je oblikovan v osmico, starejši se lahko brezskrbno sprehajajo po njem, nepokretne stanovalce pa s posteljami popeljejo v park, da lahko uživajo v naravi. GZS OE Koroška jim je za to inovacijo kakovosti bivanja nepremičnih stanovalce podelila srebrno priznanje.  Drugi nagrajena inovacija, ki je bila prav tako nagrajena s srebrnim priznanjem, pa je projekt Znanje za življenje, kjer na inovativen način predstavljajo problematiko demence otrokom. Sicer pa so njihova prizadevanja na področju demence prepoznali tudi v Društvu Spominčica in jim kot prvemu domu na Koroškem, podelili tudi naziv Demenci prijazna točka.

V Domu starejših Hmelina trenutno prebiva 152 stanovalcev, skoraj enako število pa jih na sprejem še čaka, vendar je dom polno zaseden. Za stanovalce skrbi 88 zaposlenih.

Dogodki