Search
Close this search box.

Delova osebnost leta 2023 je postala Romana Lesjak

Delovo uredništvo je skupaj z bralci za Delovo osebnost leta 2023 izbralo županjo Črne na Koroškem, Romano Lesjak.

V ljubljanski Narodni galeriji je medijska hiša Delo danes, 10. januarja 2024, razglasila ime, ki je po mnenju uredništva in bralcev najbolj zaznamoval preteklo leto. Ta laskavi naslov letos pripada Romani Lesjak.

Županja, ki je ob lanski avgustovski ujmi pridrvela iz Dalmacije, si obula gumijaste škornje, sedla na štirikolesnik in se vozila med obupanimi sokrajani, je postala eden od obrazov lanskih poplav, a hkrati simbol upanja, trdoživosti in poguma. S svojim zgledom pa je predvsem pokazala, kako odločno in tudi s srcem voditi skupnost v težkih časih,” so zapisali v medijski hiši Delo.

Uredništvo je v začetku decembra izbralo deseterico nominirancev, bralci pa so zanje glasovali do novega leta. Kandidati, za katere je bilo mogoče oddati glas, so Srečko ŠestanTatjana Bobnar, David ZupančičRomana LesjakKatja StergarTadej PogačarUroš OcepekMatjaž KekRok Fazarinc in Ana Roš.

Po spletnem omrežju Facebook se vrstijo čestitke ob pridobitvi laskavega naslova. Župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler je zapisal:Na mojem včerajšnjem novoletnem sprejemu nihče ni slutil, da bo danes postala Delova osebnost leta. Roman Lesjak županja Črne na Koroškem, bolj ponosno ne bi mogel stati ob tebi, četudi bi to vedel že prej. Iskrene čestitke ob razglasitvi. Ostani takšna kot si; izjemna ženska in izjemna županja.”

Županji Romani Lesjak čestitamo tudi mi.

Vir: Delo

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
samo
samo
3 mesecev nazaj

Čestitke!

Traml
Traml
3 mesecev nazaj

Sami komunajzerji

Dogodki

Delovo uredništvo je skupaj z bralci za Delovo osebnost leta 2023 izbralo županjo Črne na Koroškem, Romano Lesjak.